Kaczka Z Wędzoną Herbatą

Kaczka Z Wędzoną Herbatą
Wędzona kaczka z herbatą może być tylko napojem, którego szukasz. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 155 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka ryżu, piersi z kaczki, sel gris i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herbata Wędzona Kaczka, Herbata-Wędzona Kaczka, oraz Herbata Wędzona Rożen Kaczka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piersi kaczki dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Używając bardzo ostrego noża, zdobądź grubą stronę kaczki w diamentowy wzór, wykonując cięcia około 3/4 cala. od siebie, aby umożliwić łatwe renderowanie tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
2
Umieść 1 łyżkę. herbata, ryż, 1 łyżeczka. sól koszerna i pieprz w młynku do przypraw i sproszkować na proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
RyżRyż
HerbataHerbata
3
Proszek posypać grubą stroną kaczki i wkleić w proszek tak, aby się przyklejał. Spód kaczki z rozlanym proszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzej żeliwną patelnię (lub inną ciężką, żaroodporną patelnię) na dużym ogniu, od 1 do 2 minut, aż będzie przyjemnie i gorąco, ale nie będzie palić. Delikatnie umieścić kaczkę, skórkę do dołu, na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować 15 do 20 minut, lub aż większość tłuszczu ma renderowane i utworzyła chrupiące, głęboko rumiane skórki (będzie wyglądać brązowy dość szybko ze względu na przyprawy, ale iść, aż będzie chrupiące).
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Doprawić mięso kaczki odrobiną koszernej soli i delikatnie obrócić szczypcami. Przesuń patelnię do piekarnika i piecz 4 do 5 minut na średnio rzadkie, lub kilka minut więcej na średnie lub dobrze zrobione (cut to check). Unikaj przegotowania; mięso będzie twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij kaczkę z piekarnika i przenieś na deskę do krojenia, aby odpocząć 5 minut. Tymczasem sproszkować Pozostałe 1 łyżeczki. herbatę w młynku do przypraw, a następnie dodać sel gris i dać mu kilka impulsów do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiekarnikPiekarnik
8
Kaczkę cienko pokroić, przełożyć na rozgrzane talerze i posypać solą herbacianą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
HerbataHerbata
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn