Kaczka z suszonymi wiśniami i rozmarynem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kaczka z suszonymi wiśniami i rozmarynem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, wino, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Kaczki Scaloppine z suszonymi wiśniami i Grappą, Makaron z piersią kaczki, Edamame i suszonymi wiśniami, oraz Ryż Perski Z Kaczką Confit I Suszonymi Wiśniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników i odstaw na bok.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Posypać obie strony kaczki solą i pieprzem.
Dodać kaczkę na patelnię i gotować 3 minuty z każdej strony lub aż termometr włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 17
Kaczka umieścić na desce do krojenia; przykryć folią.
Dodać mieszankę wiśniową na patelnię; gotować na średnim ogniu 5 minut.
Kaczkę pokroić w cienkie plasterki; łyżkę mieszanki wiśniowej na kaczkę.
Dekoruj gałązkami rozmarynu, w razie potrzeby.