Kaczka z masłem Miso-migdałowym

Kaczka z masłem Miso-migdałowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kaczka z masłem Miso-migdałowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sól koszerną, piersi z kaczki Mulard, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chipsy z jarmużu z masłem migdałowym i Miso, SOS Migdałowy Miso, oraz Groszek, marchew i Tempeh z sosem Miso-migdałowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszać czosnek i 1 łyżkę każdego miso i oleju. Umieścić kaczkę w szklanym naczyniu do pieczenia i przetrzeć mieszaniną miso; przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cała KaczkaCała Kaczka
MisoMiso
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W blenderze przerabiamy 1 szklankę migdałów, wodę, miód, Sambal oelek, 2 łyżki oleju i pozostałe 2 łyżki miso, aż będą gładkie. Do małej miski wcisnąć masło miso przez sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
MisoMiso
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Marynatę opłukać z kaczki; osuszyć. Lekko przyprawić skórę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cała KaczkaCała Kaczka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Rozgrzać dużą, żaroodporną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać kaczkę, skórkę w dół, i gotować na dużym ogniu, aż trochę tłuszczu jest renderowane, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra będzie złoty, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez około 10 minut, aż kaczka będzie lekko jędrna w dotyku, a mięso będzie średnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Grubo posiekać pozostałe 2 łyżki migdałów. Łyżkę masła miso-migdałowego na talerze. Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek i ułożyć plastry na maśle migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MigdałoweMasło Migdałowe
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
MisoMiso
10
Udekorować posiekanymi migdałami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn