Kaczka z letnim groszkiem i fasolą
Kaczka z letnim groszkiem i fasolą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 7,36 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka ząbków czosnku, popękany pieprz, groch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Podobne przepisy to Pieczona pierś z kaczki z groszkiem, Grillowana pierś z kaczki z groszkiem miętowym, oraz Letnia Kolacja Z Kaczką.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 220C / Gaz 7/wentylator 200C. piersi kaczki obrać bardzo ostrym nożem, następnie docisnąć popękany pieprz do skóry i posypać solą.
Patelnię rozgrzać, aż będzie bardzo gorąca, a następnie włożyć do gorącej patelni, bez dodatku tłuszczu. Gotować przez 5-6 minut, aż skóra będzie chrupiąca, a następnie obrócić i gotować z drugiej strony przez 2 minuty.
Piersi kaczki przełożyć skórką do góry na blachę do pieczenia, wlać tłuszcz do miski i wytrzeć do czysta patelnię. Piecz kaczkę przez 8-10 minut, w zależności od grubości.
Podczas pieczenia kaczki przygotuj warzywa. Ziemniaki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 10 minut.
Wyjąć piersi kaczki z piekarnika i odstawić na około 10 minut. Po ugotowaniu ziemniaków przez 10 minut, wrzucić bób i gotować przez 1 minutę, następnie dodać groszek i gotować przez 3-4 minuty, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Podgrzać połowę tłuszczu z kaczki na patelni, aż będzie gorąca, i gotować boczek, aż zbrązowieje, o 4 protokół. Wrzucić czosnek i warzywa, aż rurociągi gorące i błyszczące.
Wlać ocet, niech bąbelki, następnie wymieszać natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem.