Kaczka z kwaśnym sosem: Anatra con Salsa
Kaczka z kwaśnym sosem: Anatra con Salsa może być właśnie tym meksykańskim przepisem, którego szukasz. Za 4,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 48% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 1783 kalorii, 68 g białka i 161 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 porcji. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka łodyg pietruszki, masła, octu z białego wina i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Vindaloo z kaczki Goan w ostro-kwaśnym sosie cayenne, wolno pieczonej kaczki z pikantnym sosem z wiśni i Higado con salsa Criolla (wątroba z sosem kreolskim), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Kaczkę doprawiamy w środku i na zewnątrz solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku lub naczyniu żaroodpornym, na dużym ogniu, obsmaż kaczkę ze wszystkich stron, aż będzie brązowa.
Usuń kawałki kaczki. Zmniejsz ogień, dodaj pancettę, masło, liście szałwii i rozmaryn i gotuj na średnim ogniu.
Dodaj soppressatę i czosnek na patelnię i smaż, aż zioła i czosnek zaczną pachnieć.
Dodaj ocet i brązowy bulion z kurczaka, zagotuj i włóż kawałki kaczki z powrotem na patelnię. Wyciśnij sok z połówek cytryny na kaczkę i włóż skórki do garnka.
Włóż piekarnik holenderski do piekarnika i piecz przez 1 godzinę.
W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzej olej na dużym ogniu, aż zacznie dymić.
Dodaj wszystkie części kurczaka i podsmaż całość, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Wyjmij kurczaka i zachowaj.
Do garnka dodaj marchewkę, cebulę i seler i smaż, aż będą miękkie i rumiane. Włóż kurczaka z powrotem do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Mieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć kawałki przyrumienionego kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu, aż masa zredukuje się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Zdjąć z ognia, odcedzić i docisnąć dnem kadzi, aby wydobyć cały płyn. Wymieszaj bulion, aby ułatwić ostygnięcie i odstaw. Przechowuj zapasy w lodówce w małych pojemnikach przez okres do tygodnia lub zamrażaj do miesiąca.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir]()
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia