Kaczka z figami i Porto
Kaczka z figami i Porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 286g tłuszczu, oraz w sumie 3094 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy port, oliwę z oliwek, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzola Dolce z figami i Port, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć pierś kaczki-bokiem do góry na desce do krojenia.
Usunąć i zarezerwować podroby i wyrzucić wątrobę. Rozbij kaczkę i zdobądź piersi.
Szalotki, imbir i kolendrę Puree w mini robocie kuchennym. Udka kaczki i mięsną stronę piersi przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami mieszanki imbiru. Przykryć i schłodzić kaczkę i pozostałą mieszaninę imbiru podczas dokonywania czas.
Zrób wywar z kaczki: wytnij nadmiar tłuszczu z kości kaczki i posiekaj na 6 do 8 sztuk.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu; dodać kości, zarezerwowane skrzydła i podroby i brązowy, obracając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Dodać bulion i tyle wody, aby pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 3 godziny, skimming w razie potrzeby. Odcedzić bulion z kaczki i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni. (Zapas można zrobić dzień wcześniej. Wystarczy przykryć i schłodzić.)
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić nogi kaczki na stojaku w patelni z 1/4 cala wody. Pieczeń do brązowego i chrupiące, o 1 godzina 15 protokół.
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać zarezerwowaną mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż zbrązowieje, 5 do 7 minut.
Dodaj port i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek.
Dodaj 3 szklanki bulionu z kaczki i liścia laurowego i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około trzy czwarte, około 45 minut. Przecedzić do osobnego rondla.
Dodać figi i ciepła, aż pulchne, o 2 protokół.
Masło ubić, obficie doprawić solą i pieprzem, dodać ocet. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu, ale nie gotuj.
Zeskrobać mieszaninę imbiru z piersi.
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Umieść piersi, od strony skóry w dół, na patelni i gotować, aż tłuszcz zacznie renderować, a skóra będzie złotobrązowa, 1 do 2 minut.
Wylej tłuszcz. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, usuwając tłuszcz, gdy renderuje, aż skóra będzie napięta i złocista, 15 do 20 minut. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej, Odwróć piersi i gotować, aż mięso jest lekko rumiane, ale nadal średnio rzadkie, 1 do 2 Więcej minut.
Cienko pokroić piersi i przeciąć Nogi na pół. Mięso podzielić między talerze i top z sosem i figami.