Kaczka z figami i Porto

Kaczka z figami i Porto
Kaczka z figami i Porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 286g tłuszczu, oraz w sumie 3094 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy port, oliwę z oliwek, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzola Dolce z figami i Port, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć pierś kaczki-bokiem do góry na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Usunąć i zarezerwować podroby i wyrzucić wątrobę. Rozbij kaczkę i zdobądź piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Szalotki, imbir i kolendrę Puree w mini robocie kuchennym. Udka kaczki i mięsną stronę piersi przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami mieszanki imbiru. Przykryć i schłodzić kaczkę i pozostałą mieszaninę imbiru podczas dokonywania czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Noga KaczkiNoga Kaczki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Zrób wywar z kaczki: wytnij nadmiar tłuszczu z kości kaczki i posiekaj na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu; dodać kości, zarezerwowane skrzydła i podroby i brązowy, obracając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6
Dodać bulion i tyle wody, aby pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 3 godziny, skimming w razie potrzeby. Odcedzić bulion z kaczki i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni. (Zapas można zrobić dzień wcześniej. Wystarczy przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
8
Umieścić nogi kaczki na stojaku w patelni z 1/4 cala wody. Pieczeń do brązowego i chrupiące, o 1 godzina 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać zarezerwowaną mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż zbrązowieje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Dodaj port i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodaj 3 szklanki bulionu z kaczki i liścia laurowego i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około trzy czwarte, około 45 minut. Przecedzić do osobnego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Dodać figi i ciepła, aż pulchne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
13
Masło ubić, obficie doprawić solą i pieprzem, dodać ocet. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu, ale nie gotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
14
Zeskrobać mieszaninę imbiru z piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
15
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
16
Umieść piersi, od strony skóry w dół, na patelni i gotować, aż tłuszcz zacznie renderować, a skóra będzie złotobrązowa, 1 do 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
Wylej tłuszcz. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, usuwając tłuszcz, gdy renderuje, aż skóra będzie napięta i złocista, 15 do 20 minut. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej, Odwróć piersi i gotować, aż mięso jest lekko rumiane, ale nadal średnio rzadkie, 1 do 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
18
Cienko pokroić piersi i przeciąć Nogi na pół. Mięso podzielić między talerze i top z sosem i figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Zdjęcia Marcus Nilsson
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn