Kaczka z figami i Porto

Kaczka z figami i Porto
Kaczka z figami i Porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 286g tłuszczu, oraz w sumie 3094 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy port, oliwę z oliwek, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzola Dolce z figami i Port, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć pierś kaczki-bokiem do góry na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Usunąć i zarezerwować podroby i wyrzucić wątrobę. Rozbij kaczkę i zdobądź piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Szalotki, imbir i kolendrę Puree w mini robocie kuchennym. Udka kaczki i mięsną stronę piersi przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami mieszanki imbiru. Przykryć i schłodzić kaczkę i pozostałą mieszaninę imbiru podczas dokonywania czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Noga KaczkiNoga Kaczki
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Zrób wywar z kaczki: wytnij nadmiar tłuszczu z kości kaczki i posiekaj na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu; dodać kości, zarezerwowane skrzydła i podroby i brązowy, obracając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodać bulion i tyle wody, aby pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 3 godziny, skimming w razie potrzeby. Odcedzić bulion z kaczki i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni. (Zapas można zrobić dzień wcześniej. Wystarczy przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
8
Umieścić nogi kaczki na stojaku w patelni z 1/4 cala wody. Pieczeń do brązowego i chrupiące, o 1 godzina 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
9
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać zarezerwowaną mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż zbrązowieje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Dodaj port i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Dodaj 3 szklanki bulionu z kaczki i liścia laurowego i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około trzy czwarte, około 45 minut. Przecedzić do osobnego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Dodać figi i ciepła, aż pulchne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
13
Masło ubić, obficie doprawić solą i pieprzem, dodać ocet. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu, ale nie gotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
14
Zeskrobać mieszaninę imbiru z piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
15
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
16
Umieść piersi, od strony skóry w dół, na patelni i gotować, aż tłuszcz zacznie renderować, a skóra będzie złotobrązowa, 1 do 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
17
Wylej tłuszcz. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, usuwając tłuszcz, gdy renderuje, aż skóra będzie napięta i złocista, 15 do 20 minut. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej, Odwróć piersi i gotować, aż mięso jest lekko rumiane, ale nadal średnio rzadkie, 1 do 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
18
Cienko pokroić piersi i przeciąć Nogi na pół. Mięso podzielić między talerze i top z sosem i figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Zdjęcia Marcus Nilsson
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn