Kaczka z figami i Porto

Kaczka z figami i Porto
Kaczka z figami i Porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 286g tłuszczu, oraz w sumie 3094 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy port, oliwę z oliwek, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzola Dolce z figami i Port, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć pierś kaczki-bokiem do góry na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Usunąć i zarezerwować podroby i wyrzucić wątrobę. Rozbij kaczkę i zdobądź piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Szalotki, imbir i kolendrę Puree w mini robocie kuchennym. Udka kaczki i mięsną stronę piersi przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami mieszanki imbiru. Przykryć i schłodzić kaczkę i pozostałą mieszaninę imbiru podczas dokonywania czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Noga KaczkiNoga Kaczki
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Zrób wywar z kaczki: wytnij nadmiar tłuszczu z kości kaczki i posiekaj na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu; dodać kości, zarezerwowane skrzydła i podroby i brązowy, obracając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
6
Dodać bulion i tyle wody, aby pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 3 godziny, skimming w razie potrzeby. Odcedzić bulion z kaczki i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni. (Zapas można zrobić dzień wcześniej. Wystarczy przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Umieścić nogi kaczki na stojaku w patelni z 1/4 cala wody. Pieczeń do brązowego i chrupiące, o 1 godzina 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać zarezerwowaną mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż zbrązowieje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodaj port i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodaj 3 szklanki bulionu z kaczki i liścia laurowego i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około trzy czwarte, około 45 minut. Przecedzić do osobnego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Dodać figi i ciepła, aż pulchne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
13
Masło ubić, obficie doprawić solą i pieprzem, dodać ocet. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu, ale nie gotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Zeskrobać mieszaninę imbiru z piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
15
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Umieść piersi, od strony skóry w dół, na patelni i gotować, aż tłuszcz zacznie renderować, a skóra będzie złotobrązowa, 1 do 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
17
Wylej tłuszcz. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, usuwając tłuszcz, gdy renderuje, aż skóra będzie napięta i złocista, 15 do 20 minut. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej, Odwróć piersi i gotować, aż mięso jest lekko rumiane, ale nadal średnio rzadkie, 1 do 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
18
Cienko pokroić piersi i przeciąć Nogi na pół. Mięso podzielić między talerze i top z sosem i figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Zdjęcia Marcus Nilsson
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn