Kaczka w sosie pomarańczowym

Kaczka w sosie pomarańczowym
Kaczka z sosem pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $6.98 za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 303g tłuszczu, oraz w sumie 3254 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka skórki pomarańczowej, bulion wołowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kaczka z sosem pomarańczowo-five Spice, Sos imbirowy pomarańczowy do kaczki, oraz Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odetnij końcówki skrzydeł i odstaw na bok z szyjami, sercami i żołądkami.
2
Posiekaj wątrobę i odstaw na bok, jeśli chcesz użyć jej w sosie(patrz krok 6).
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
3
Usunąć tłuszcz z sekcji ogonowej i odstawić na bok. Kratownica kaczki (zobacz jak Kratownica ptaka, poniżej). (Jeśli robisz sos przed pieczeniem kaczek, owinąć kaczki w folię i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Pokrój szyje, skrzydła, serca i żołądki na małe kawałki. Jeśli nie masz patelni do pieczenia nieprzywierającej, zachowaj końcówki skrzydeł, aby użyć ich jako prowizorycznego stojaka do pieczenia (patrz krok 11).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
W średnim rondlu podgrzej część tłuszczu z kaczki na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Wylać wszystko, ale około 2 łyżki wytopionego tłuszczu.
7
Dodać pokrojone części i podroby i gotować na średnim ogniu, aż rumiane, o 5 protokół.
8
Dodaj cebulę i marchewkę i gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej, dodać mąkę, i brązowy dobrze, uważając, aby nie spalić cebulę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać wino i wywar i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i dodać szalotki, czosnek, skórka pomarańczowa, bouquet garni, pasta pomidorowa, glace de viande, sól, i pieprz. Gotować na wolnym ogniu, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć łyżkę, 45 minut do 1 godziny, często odtłuszczając, aby usunąć wszystkie tłuszcze i zanieczyszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
W międzyczasie przygotuj słodko-kwaśny Karmel: w małym ciężkim rondlu zwilż cukier wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, bez mieszania, aż do głębokiego bursztynowego barwnika, ale nie spalonego. Szybko wlać ocet ocet rozpryskuje się gwałtownie na sekundęi pozwolić mieszaninie gotować się na chwilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Zdjąć z ognia.
12
Gdy sos pomarańczowy skończy się gotować, zdjąć z ognia i wymieszać posiekaną wątrobę, jeśli jest używana. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
WątrobaWątroba
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
13
Do sosu pomarańczowego dodać około połowy karmelu. Smak i dodać więcej, jeśli to konieczne, aby zrównoważyć goryczkę skórki pomarańczowej. Wymieszać z Maderą i 1 łyżką koniaku. (Sos można przygotować do 3 dni wcześniej. Przykryć folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce. Jeśli sos został wykonany z wątroby, podgrzać w łaźni wodnej [bain-marie]. Jeśli nie, po prostu przynieś na wolnym ogniu przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
MaderaMadera
KoniakKoniak
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
WątrobaWątroba
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
14
Obieraczką do warzyw usuń skórkę z 2 pomarańczy i pokrój w bardzo drobną julienne. W małym rondelku przykryć skórkę julienne wodą i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
15
Osusz i zarezerwuj julienne.
16
Obierz i przekrój wszystkie pomarańcze, upewniając się, że są całkowicie wolne od wszystkich błon.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
17
Wylać każdy sok, który zbiera. (Pomarańcza może być przygotowana z wyprzedzeniem. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
18
. Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
19
. Kłuć kaczki na całym lub pozwolić tłuszczu do odsączenia podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
20
Umieść kaczki na boku w dużej patelni, najlepiej nieprzywierającej, lub połóż kaczkę na zarezerwowanych końcówkach skrzydeł(sprawdź, czy nie masz patelni nieprzywierającej, naprzeciwko). Doprawić lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
21
Umieść patelnię na środku piekarnika i piecz przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
22
. Zmniejszyć ogień do 425 i smażyć przez kolejne 15 minut, następnie odwrócić kaczki na drugą stronę i za pomocą baster Bulb usunąć jak najwięcej tłuszczu z patelni, Jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BasterBaster
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
23
. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 30 minut lub Tak (Czas pieczenia wynosi około 15 minut na Funt). Przez ostatnie 5 do 10 minut gotowania, przekręcić stronę piersi kaczki w górę, aby uzyskać równomierny kolor. Kaczki są robione, gdy ich soki jamy uruchomić jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
24
Pozwól kaczkom usiąść 10 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
25
. Pokrój kaczki na pojedyncze kawałki i umieść je na żaroodpornym talerzu i pozostaw do około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
26
. Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
27
Dodać do sosu reserved julienned skórkę i podgrzać w łaźni wodnej (bain-marie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
28
. Gdy będzie gotowa do podania, umieść kaczkę w górnej trzeciej części piekarnika na 3 do 5 minut, aby podgrzać. W międzyczasie, posypać sekcje pomarańczowe z odrobiną koniaku i ogrzać je na przykrytej patelni na małym ogniu, 3 do 4 minut (zapisać wszelkie soki, które zbierają się do rozrzedzenia sosu, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
KoniakKoniak
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
29
. Podawać: kaczkę otoczyć pomarańczowymi odcinkami i sos podawać osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
30
artykuł var
31
Typ_27_data = {};
32
artykuł
33
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn