Kaczka z sosem pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $6.98 za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 303g tłuszczu, oraz w sumie 3254 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka skórki pomarańczowej, bulion wołowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kaczka z sosem pomarańczowo-five Spice, Sos imbirowy pomarańczowy do kaczki, oraz Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Odetnij końcówki skrzydeł i odstaw na bok z szyjami, sercami i żołądkami.
2
Posiekaj wątrobę i odstaw na bok, jeśli chcesz użyć jej w sosie(patrz krok 6).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątroba
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
Usunąć tłuszcz z sekcji ogonowej i odstawić na bok. Kratownica kaczki (zobacz jak Kratownica ptaka, poniżej). (Jeśli robisz sos przed pieczeniem kaczek, owinąć kaczki w folię i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Pokrój szyje, skrzydła, serca i żołądki na małe kawałki. Jeśli nie masz patelni do pieczenia nieprzywierającej, zachowaj końcówki skrzydeł, aby użyć ich jako prowizorycznego stojaka do pieczenia (patrz krok 11).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
W średnim rondlu podgrzej część tłuszczu z kaczki na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Wylać wszystko, ale około 2 łyżki wytopionego tłuszczu.
7
Dodać pokrojone części i podroby i gotować na średnim ogniu, aż rumiane, o 5 protokół.
8
Dodaj cebulę i marchewkę i gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej, dodać mąkę, i brązowy dobrze, uważając, aby nie spalić cebulę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Cukierki Ratujące życie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać wino i wywar i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i dodać szalotki, czosnek, skórka pomarańczowa, bouquet garni, pasta pomidorowa, glace de viande, sól, i pieprz. Gotować na wolnym ogniu, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć łyżkę, 45 minut do 1 godziny, często odtłuszczając, aby usunąć wszystkie tłuszcze i zanieczyszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
W międzyczasie przygotuj słodko-kwaśny Karmel: w małym ciężkim rondlu zwilż cukier wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, bez mieszania, aż do głębokiego bursztynowego barwnika, ale nie spalonego. Szybko wlać ocet ocet rozpryskuje się gwałtownie na sekundęi pozwolić mieszaninie gotować się na chwilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Zdjąć z ognia.
12
Gdy sos pomarańczowy skończy się gotować, zdjąć z ognia i wymieszać posiekaną wątrobę, jeśli jest używana. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Starta
3 Paluszki Precelkowe
Wątroba
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
13
Do sosu pomarańczowego dodać około połowy karmelu. Smak i dodać więcej, jeśli to konieczne, aby zrównoważyć goryczkę skórki pomarańczowej. Wymieszać z Maderą i 1 łyżką koniaku. (Sos można przygotować do 3 dni wcześniej. Przykryć folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce. Jeśli sos został wykonany z wątroby, podgrzać w łaźni wodnej [bain-marie]. Jeśli nie, po prostu przynieś na wolnym ogniu przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Madera
Koniak
3 Paluszki Precelkowe
Wątroba
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Obieraczką do warzyw usuń skórkę z 2 pomarańczy i pokrój w bardzo drobną julienne. W małym rondelku przykryć skórkę julienne wodą i doprowadzić do wrzenia.
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
15
Osusz i zarezerwuj julienne.
16
Obierz i przekrój wszystkie pomarańcze, upewniając się, że są całkowicie wolne od wszystkich błon.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
17
Wylać każdy sok, który zbiera. (Pomarańcza może być przygotowana z wyprzedzeniem. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
18
. Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
19
. Kłuć kaczki na całym lub pozwolić tłuszczu do odsączenia podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
20
Umieść kaczki na boku w dużej patelni, najlepiej nieprzywierającej, lub połóż kaczkę na zarezerwowanych końcówkach skrzydeł(sprawdź, czy nie masz patelni nieprzywierającej, naprzeciwko). Doprawić lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
21
Umieść patelnię na środku piekarnika i piecz przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
22
. Zmniejszyć ogień do 425 i smażyć przez kolejne 15 minut, następnie odwrócić kaczki na drugą stronę i za pomocą baster Bulb usunąć jak najwięcej tłuszczu z patelni, Jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Baster
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
23
. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 30 minut lub Tak (Czas pieczenia wynosi około 15 minut na Funt). Przez ostatnie 5 do 10 minut gotowania, przekręcić stronę piersi kaczki w górę, aby uzyskać równomierny kolor. Kaczki są robione, gdy ich soki jamy uruchomić jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
24
Pozwól kaczkom usiąść 10 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
25
. Pokrój kaczki na pojedyncze kawałki i umieść je na żaroodpornym talerzu i pozostaw do około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
26
. Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
27
Dodać do sosu reserved julienned skórkę i podgrzać w łaźni wodnej (bain-marie).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
. Gdy będzie gotowa do podania, umieść kaczkę w górnej trzeciej części piekarnika na 3 do 5 minut, aby podgrzać. W międzyczasie, posypać sekcje pomarańczowe z odrobiną koniaku i ogrzać je na przykrytej patelni na małym ogniu, 3 do 4 minut (zapisać wszelkie soki, które zbierają się do rozrzedzenia sosu, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe Cukierki
Koniak
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
29
. Podawać: kaczkę otoczyć pomarańczowymi odcinkami i sos podawać osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe Cukierki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę