Kaczka Po Pekińsku
Kaczka po pekińsku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 2017 kalorie, 54g białka, oraz 180 g tłuszczu. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną gałkę muszkatołową, miód, kaczkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kaczka Po Pekińsku, Kaczka Po Pekińsku, oraz Kaczka Po Pekińsku.
Instrukcje
Wypłukać kaczkę wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć.
Odciąć ogon i wyrzucić. W małej misce wymieszać cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, biały pieprz i goździki.
Posypać jedną łyżeczkę mieszanki do jamy kaczki. Wymieszaj jedną łyżkę sosu sojowego do pozostałej mieszanki przypraw i równomiernie natrzyj całą zewnętrzną część ptaka.
Pokrój jedną z zielonej cebuli na pół i włóż do wnętrza jamy. Przykryć i przechowywać w lodówce ptaka przez co najmniej 2 godziny, lub na noc.
Umieść bok piersi kaczki na stojaku w wystarczająco dużym woku lub garnku i paruj przez godzinę, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne, podczas odparowywania. Kaczkę wyciągamy z dwóch dużych łyżek, odcedzamy soki i zieloną cebulę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Pierś kaczki ułożyć do góry na patelni i nakłuć skórę widelcem.
Pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku. Podczas pieczenia kaczki wymieszaj pozostałe 2 łyżki sosu sojowego i miód. Po 30 minutach wymieszaj mieszankę miodu z kaczką i włóż ją do piekarnika. Włącz ciepło do 500 stopni F (260 stopni C). Piecz przez 5 minut lub do momentu, gdy skóra będzie bogato zarumieniona. Nie pozwól, aby skóra char.
Przygotuj sos z kaczki, mieszając dżem śliwkowy z cukrem, octem i chutney w małej misce. Posiekaj pozostałą zieloną cebulę i umieść je w osobnej misce.
Całą kaczkę ułożyć na półmisku i udekorować plasterkami pomarańczy oraz świeżą natką pietruszki. Użyj sos śliwkowy i cebula do zanurzenia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Indaba Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.