Kaczka po pekińsku może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 godzin i 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, ocet, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kaczka Po Pekińsku, Kaczka Po Pekińsku, oraz 20-Minutowa Kaczka Po Pekińsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przymocuj skórę szyi kaczątka do pleców szaszłykami. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
2
Wymieszaj czosnek, wino, sos sojowy, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Czosnek
Cukier
Sól
Wino
3
Umieścić mieszaninę czosnku i 2 zielone cebule w jamie ciała kaczątka. Przynieś krawędzie otworu ogonowego razem ze szpikulcami; mocno związać ciężkim sznurkiem. Wbić igłę pompki rowerowej między skórę a tłuszcz; pompować powietrze pod skórą, aż kaczątko będzie 1 1/2 razy większe. (Nie pozwól uciec powietrzu. Aby uzyskać chrupiącą skórę, konieczne jest oddzielenie skóry od tłuszczu, aby uwolnić tłuszcz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
4
Podgrzać wodę i miód do wrzenia w woku; dodać ocet. Przywiąż 40-calowy kawałek ciężkiego sznurka do kaczych nóg. Trzymaj kaczątko nad wokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Miód
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Wlać mieszaninę wody na kaczątko przez około 3 minuty. Zawieś kaczątko w lodówce, aby wyschło co najmniej 12 godzin, umieszczając patelnię pod kaczątkiem, aby złapać soki, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Kłaść kaczątko, piersi bokiem do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia uda i nie dotykała kości. Pieczenie odkryte 30 minut. Włącz kaczątko; piecz 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Do Pieczenia
8
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. Włącz kaczątko; piecz o 20 minut dłużej lub do180 (mięso pałeczki będzie bardzo miękkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Odstawić na 15 minut. Tymczasem pokrój zieloną cebulę na 3-calowe kawałki; Wytnij 3/4-calowe szczeliny na każdym końcu. Schłodzić w lodowatej wodzie około 10 minut lub do zakończenia zwijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Woda
10
Usuń skórę i mięso z kości; pokrój skórę i mięso na około 1 1/2-calowe kawałki. Ułóż skórę i mięso na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
11
Podawać z bułkami na parze lub naleśnikami mandarynkowymi w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki
Rolka
12
Sos hoisin pędzlem na otwartej rolce lub naleśniku z zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Hoisin
Zielona Cebula
Rolka
13
Na bułce lub naleśniku umieścić zieloną cebulę, skórkę i mięso; zwinąć.