Kaczka pieczona w sosie figowym

Pieczona kaczka z sosem figowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 9,22 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 47g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz scallion, figi mission, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona pierś z kaczki z sosem figowym, Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, oraz Pieczona pierś z kaczki w sosie pomarańczowym Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż piersi kaczki w dużym naczyniu do pieczenia, skórkę do góry. W misce ubij 2 łyżki oliwy z oliwek i octu z miodem, cebulką, oregano, szałwią, 2 mielone ząbki czosnku, 1 łyżeczkę tymianku, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki ziela angielskiego.
Zalać marynatą piersi kaczki i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny, obracając po 2 godzinach.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed gotowaniem.
Tymczasem w średnim rondlu połączyć wino, bulion i cebulę z pozostałym czosnkiem, cukrem, skórką, 1/2 łyżeczki tymianku i szczyptą ziela angielskiego. Doprowadzić do wrzenia i dodać figi. Zmniejsz ogień do umiarkowanie niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż figi będą po prostu miękkie, około 25 minut. Odrzuć skórkę.
Puree jedną trzecią mieszaniny fig w robocie kuchennym, a następnie powrócić do rondla. Wymieszać pozostałe 1/2 łyżeczki tymianku i 3 łyżki octu i doprawić solą; zachować ciepło.
Kaczkę wyjąć z marynaty; osuszyć. Doprawić lekko solą. W każdej z 2 średnich patelni podgrzać 2 łyżki pozostałej oliwy z oliwek.
Dodać kaczkę do patelni, strona skóry w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor, o 4 protokół. Obróć, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż średnio rzadkie, o 3 minuty dłużej.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 5 minut. Kaczkę cienko pokroić na przekątnej i podawać z sosem figowym