Kaczka Moo Shu

Kaczka Moo Shu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 14 i kosztuje $2.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 94g tłuszczu, oraz w sumie 1065 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, brązowy cukier, imbir w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku imbirowego, możesz śledzić to danie główne z Ciasteczka Imbirowe Bez Jaj | Chewy Imbirowe Ciasteczka Melasy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach), oraz Estragon Pieczona Pierś Kaczki; Ziemniaki Smażone W Tłuszczu Kaczki; Roas.
Instrukcje
Składniki:dla kaczki:1 6 lb kaczkajest z jednej cytryny2 łyżki 5 przyprawy w proszku1 1/2 łyżki imbiru w proszku1 1/2 łyżki soli1 łyżka ciemnobrązowego cukru1/2 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzudla nadzienia:1/3 szklanki suszonych pąków lilii tygrysiej6 suszone grzybki na ucho chmurki5 suszone grzybki czarne lub shiitake 2 ząbki czosnku, mielony1 marchewka pokrojona w zapałki1 pęczek zielonej cebuli, pokrojony w 1 cal kawałków4 filiżanki rozdrobniona kapusta napa1/2 szklanki kurczaka lub kaczki stock2 łyżki wina shaoxing2 łyżki sosu sojowego1 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej zmieszanej z równą ilością wody1 1/2 łyżeczki oleju sezamowegodla omletu:2 jajka1/4 łyżeczki oleju sezamowego1/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej onionadla naleśników:2 szklanki mąki3/4 szklanki wrzącej wodysamy olej
W małej misce, ubić razem skórkę, imbir, cukier, sól, pieprz i pięć przypraw w proszku. Wcierać suchy wcierać w skórę kaczki.
Kaczkę ułożyć na patelni na patelni i piec przez 2 godziny lub do czasu ugotowania*. Pozostawić do ostygnięcia, następnie mięso rozdrobnić i odstawić.
Dodać mąkę i wrzącą wodę do wrzenia.
Trzepać razem. Mąka czysta, płaska powierzchnia. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie, 3-5 minut. Przykryć folią i odstawić na 30-40 minut.
Rozwałkuj ciasto do rurki o grubości około 1 1/2 cala.
Pokroić na 16 równych kawałków. Użyj dłoni, aby lekko spłaszczyć każdą z nich.
Posmaruj górną połowę rund olejem sezamowym. Na wierzchu drugi naleśnik.
Zwiń je razem, aż będą miały szerokość 5-6 cali. Stos, przykryty tłumioną szmatką, aż będzie gotowy do podgrzania.
Podgrzać nieprzywierającą patelnię i gotować każdą parę przez około 2 minuty z każdej strony. Rozdziel je na pojedyncze naleśniki. Owinąć stos w folię, aż będzie gotowy do podania. W razie potrzeby na parze w bambusowym parowniku lub w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund, aby podgrzać.W międzyczasie ponownie nawodnić grzyby i pąki lilii w gorącej wodzie.
Odciąć wszelkie twarde kawałki pąków lilii i związać je w węzeł. Pieczarki cienko pokroić. Odstawić.
Składniki omletu ubić razem. Gotować jajka w płaskiej warstwie na patelni nonstick lub pracy. Pokroić w paski. Odstawić.
Dodać warzywa, pąki lilii, grzyby i bulion. Smażyć przez 2 minuty.
Dodaj sos sojowy, olej sezamowy i shaoxing. Smażyć przez 1 minutę, a następnie dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej. Gotować, aż mieszanina się zagotuje.
Dodaj jajko i kaczkę. Smażyć przez 2 minuty.
Podawać w naleśnikach z sosem hoisin.* Jeśli chcesz zarezerwować tłuszcz z kaczki na inny przepis, odcedzić go z dna patelni co 1/2 godziny do 45 minut i wlać do pojemnika bezpiecznego dla ciepła. Tłuszcz z kaczki jest niesamowicie smaczny do przyrządzenia with.My myśli: to trochę czasochłonny przepis, przyznaję, ale warto. Naleśniki są bardzo proste do zrobienia (kto by pomyślał?) a kaczka jest tak aromatyczna, że kiedy usiądziesz do jedzenia, nie będziesz pamiętał, że zajęło to większą część wieczoru. Jeśli jesteś planistą, zrób kaczkę z wyprzedzeniem i po prostu wrzuć ją do wszystkiego innego, gdy faktycznie chcesz jeść. Zwykle moo shu jest wykonane z wieprzowiny (lub czasami kurczaka), ale znaleźliśmy kaczkę w dobrej cenie i pomyślałem, że będzie to doskonała odmiana. Mieliśmy rację, mięso jest soczyste i dodaje bogactwa do mieszanki, która jest podobna do tego, co można dostać z wieprzowiny, ale nieco bardziej skomplikowane. Nie Lekka wieprzowina, wiesz jak głęboka jest moja miłość do wieprzowiny, ale to wspaniała, pyszna zmiana. Niektóre składniki są nieco egzotyczne, ale każdy chiński (lub nawet koreański w naszym doświadczeniu) sklep będzie je miał, a ponieważ są suszone, trzymają je przez wieki, a nawet lata. Naprawdę chciałbym spróbować znaleźć je wszystkie, dodają idealne tekstury i smaki do potrawy i są bardzo brakowało, jeśli nieobecny.Resztki trzymają się zaskakująco dobrze. Wystarczy schłodzić naleśniki i nadzienie (osobno) w szczelnych pojemnikach i podgrzać je na małym ogniu następnego dnia. Co za uczta to mieć domowe naleśniki moo shu na lunch!