Kaczka kiełbasa i biała fasola Cassoulet
Kaczka kiełbasa i biała fasola Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2495 kalorii, 74g białka, oraz 189g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje $6.97 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cassoulet z białej fasoli, kiełbasy i kaczki, Duszona Biała Fasola I Kiełbasa Andouille Cassoulet, oraz Cassoulet z kaczką i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Fasolę dobrze umyć i włożyć do dużego garnka.
Dodaj wystarczającą ilość wody do fasoli, aby pokryć przez 2 cale i ustawić na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia na 2 minuty, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 1 godzinę.
Kiełbasę z kaczki umieścić na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 15 do 20 minut.
Wyjąć i ostudzić. Kiełbasa nie zostanie w pełni ugotowana.
Dodaj całą cebulę, całą marchewkę, dwie gałązki tymianku i trzy liście laurowe do fasoli.
Dodaj więcej wody do garnka, aby pokryć ponownie o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień,i niech gotować na wolnym ogniu, aż fasola są głównie miękkie, ale jeszcze trochę kęs do nich, 50 do 60 protokół.
Jak gotować fasoli, umieścić boczek na dużej patelni i umieścić na średnim ogniu. Gotować aż będzie chrupiące i przełożyć boczek na papierowy talerz do odsączenia.
Odcedzić wszystko, ale o 1 łyżka tłuszczu boczku z patelni i dodać oliwę z oliwek. Wróć do ognia i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną marchewkę i czosnek i gotuj mieszaninę na małym ogniu przez 20 minut, aż cebula zacznie się przeświecać.
Pokroić zarówno kiełbasę z kaczki i kiełbasę na ukos na kawałki o grubości cala i dodać je do mieszanki warzywnej.
Dodaj pozostałe liście laurowe i gałązki tymianku i gotuj, mieszając, przez 5 minut. Następnie dodaj wino, bulion, pastę pomidorową, sól i pieprz. Podnieś ciepło do wysokiej, doprowadzając mieszaninę do wrzenia. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić koncentrat pomidorowy i obniżyć ogień. Pozostawić na wolnym ogniu przez 5 minut.
Usuń całą cebulę i marchew z fasoli i dodaj mieszaninę warzyw i kiełbasy do garnka, pozostawiając garnek na małym ogniu. Dobrze wymieszać i przykryć.
Niech cassoulet gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, lub aż większość mieszaniny wina została wchłonięta przez fasolę. Łyżkę do naczynia żaroodpornego i podawać z chrupiącą bagietką z boku.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;