Kaczka i Andouille Gumbo

Kaczka i Andouille Gumbo
Duck and Andouille Gumbo to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1123 kalorii, 40g białka, oraz 99g tłuszczu każdy. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ziele angielskie, bazylia, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ziele angielskie, można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chicken-Andouille Gumbo, Kurczak i Andouille Gumbo, oraz Krewetki i Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć bulion i wodę w stockpot i doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień i niech gotować podczas przygotowywania kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać kaczkę kilka kawałków na raz i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Odcedzić na papierowych ręcznikach, jednocześnie brązowiejąc pozostałe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Dodaj kaczkę do stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Wlać około 3/4 szklanki gorącego oleju do ciężkiej patelni średniej.Zasmażkę wymieszać z mąką, mieszając do uzyskania gładkiej pasty.Gotuj, ciągle mieszając, aż roux będzie ciemny w kolorze kawy brązowy (może to potrwać do 30 minut).Ostrożnie wymieszać część gorącego wywaru, aby lekko rozrzedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj seler, cebula, i papryka i stale mieszać aż bardzo miękkie, o 5 protokół; Dodaj do stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodaj kiełbasę do tej samej patelni i brązowy dobrze; odcedzić jak najwięcej nadmiaru tłuszczu, jak to możliwe i dodać kiełbasę stockpot.Zachować gumbo w miejscu gotowania i dodać pozostałe składniki z wyjątkiem sosem paprykowym, zielona cebula i ryż i dobrze wymieszać.Przykryć częściowo i dalej gotować, aż kaczka będzie bardzo miękka, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
GumboGumbo
Cała KaczkaCała Kaczka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Zdjąć z ognia i dodać sos pieprzowy; dobrze wymieszać.Smak do przypraw, dodając sól w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Odstawić na 5 minut.Zetrzyj tłuszcz, a następnie wymieszaj zieloną cebulę.Chochla gumbo na gorącym ryżu i przekazać dodatkowe ostry sos pieprzowy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
GumboGumbo
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Forjas del Salnes Leiranan Albarino. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Forjas del Salnes Leirana Albarino
Forjas del Salnes Leirana Albarino
Blady, zielonkawożółty. Jasny i Ostro skupiony na nosie, ukazujący intensywne zapachy cytryny, wiciokrzewu, chininy i minerałów, wraz z nutą imbiru w tle. Wytrawny, napięty i lekki na stopach, oferujący intensywne, mineralne smaki owoców cytrusowych i sadowniczych, które nie wykazują nadwagi. Zamyka się na pikantnej nucie, wykazując silną, kwiatową trwałość.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn