Kaczka glazurowana miodowo-musztardowa
Miodowo-musztardowa glazurowana kaczka to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 642 kalorie, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. 55 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kaczki, musztarda dijon, jasny miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Crockpot Miód I Morela Glazurowana Kaczka, Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, oraz Grillowany miód i Chile-Glazurowana pierś z kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Około godziny przed gotowaniem wyjmij kaczkę z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Wyciągnij i wyrzuć duże grudki tłuszczu z wnętrza kaczki, a następnie przetrzyj je solą, olejem i proszkiem pięciopalczastym. Kaczkę posadź w pieczonej puszce, a następnie piecz przez 2 godziny.
Do glazury, wymieszać miód, soję, Sherry i musztardę w misce. Gdy kaczka ma już swój czas, wyjmij ją z piekarnika, wylej tłuszcz z puszki i obficie polej glazurą. Przekręcić piekarnik do temperatury 190C / 170C / gas 5 i piec kaczkę przez kolejne 20 minut, aż się przypiecze i zbrązowieje.
Wyjmij kaczkę do czystego naczynia, aby złapać soki i pozostaw ją na co najmniej 20 minut przed podaniem.
Aby zrobić prosty sos, wlej soki z puszki do garnka lub miski i pozostaw do osiadania. Użyj chochli, aby usunąć tłuszcz z soków, a następnie przełóż soki z powrotem do rondla i podgrzej do podania.