Kaczka Confit

Kaczka Confit
Przepis Kaczka Confit jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 1279 kalorii, 46g białka, oraz 121 g tłuszczu każdy. Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście laurowe, wodę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Confit Z Kaczki, Co To Jest Duck Confit, oraz Kaczka Confit.

Instrukcje

1
Drobno zmielić pierwsze 4 składniki w młynku do przypraw. Wyciąć nadmiar tłuszczu z nóg kaczki; umieścić ozdoby w misce, przykryć i schłodzić. Rozetrzyj mieszaninę soli na całych udkach kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Nogi warstwowe i ząbki czosnku w dużej, zamykanej plastikowej torbie. Seal; chill 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Rozgrzej piekarnik do 163°. Duck Fat gotuj na wolnym ogniu, Duck trimmings i 1 szklanka wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż woda odparuje i duszenie spowalnia, o 30 minut. Dokładnie wypłukać mieszaninę soli z kaczki i wyrzucić czosnek; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
4
Kaczkę umieścić na dużej głębokiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Wlać gorący tłuszcz. Przykryć folią; wstawić do piekarnika. Gotować, aż mięso będzie miękkie i spadnie Kości, o 3 1/2 godziny. Odsłaniać; lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieść do lodówki. Chill until cold. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać schłodzone i całkowicie pokryte tłuszczem z kaczki. Zawsze używaj czystych szczypiec do usuwania kaczki z tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
7
Przed użyciem kaczki confit w przepisie, Rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Usunąć kaczkę z tłuszczu; zeskrobać tłuszcz z powrotem na patelnię. Praca partiami, gotować kaczkę, skórą w dół, na patelni 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieść, od strony skóry w dół, do obramowanej blachy do pieczenia. Piecz, aż skóra będzie chrupiąca i kaczka jest podgrzewana, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Usuń z prześcieradła, zachowując nienaruszoną skórę.
1
Nogi kaczki można znaleźć w niektórych supermarketach i w sklepach specjalistycznych żywności. Poszukaj wytopionego tłuszczu z kaczki w części zamrażarek w niektórych supermarketach, w sklepach z żywnością specjalistyczną i online w dartagnan.com lub gourmetfoodstore.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
1
Aby ułatwić konfiturę kaczki, marynuj kaczkę przez noc; dobrze spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Umieścić na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wlać 1 1/2 szklanki oliwy z oliwek na, przykryć, i piec zgodnie z zaleceniami. Confit będzie przechowywać w lodówce przez 3 dni. Jeśli przechowujesz dłużej, usuń mięso z kości i wróć na patelnię, upewniając się, że olej całkowicie pokrywa mięso. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn