Kabocha-Tarta Z Pora
Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1448 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, parmezan, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Kabocha cynamonowo-imbirowa z tartą wiśnią, Tarta Z Pora, oraz Tarta z szynką i porem.
Instrukcje
Pokrój squasha na pół w poprzek i zgarnij nasiona.
Umieścić wycięte strony w dół na 12-na 15-calowej patelni do pieczenia lub blachy, przykryć folią, i piec w 425 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku do miękkości po przekłuciu, 25 do 40 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, wyjąć miąższ i wirować w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładki. Będziesz potrzebował 1 1/2 szklanki czystej (patrz UWAGI).
W międzyczasie wlać olej na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać pory i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie, o 10 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 10 minut.
W misce ubijamy jajka, mleko i śmietanę do wymieszania.
Ubij w squash pure, szałwii, soli i pieprzu.
Rozwiń ciasto ciasto i łatwość delikatnie do 9-calowy tart pan z wyjmowanym obręczy, naciskając na boki patelni; przyciąć zwisające ciasto równo z obręczy.
Ułożyć patelnię na nieizolowanej blasze do pieczenia. Pory rozsypać, następnie ser równomiernie na dnie skorupy; wlać mieszankę do squasha (wyrzucić wszelkie nadzienie, które nie mieści się w skorupce).
Piec na Dolnym stojaku 425 regularne lub 375 Piec konwekcyjny przez 20 minut; zmniejszyć ogień do 375 (350 dla pieca konwekcyjnego) i piec, aż krem jest nadęty i rumiane, 10 do 15 więcej minut.
Ostudzić 10 minut, a następnie usunąć obręcz patelni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny.