Kabocha Squash Scotch Eggs
Kabocha Squash Scotch Eggs może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 322g tłuszczu, oraz w sumie 2988 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, mąkę, kabocha squash, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka Szkockie, Jajka Szkockie, oraz Jajka szkockie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.Ułóż kawałki dyni i słodkich ziemniaków w jednej warstwie na blasze do pieczenia i skrop 1 łyżką oleju. Obficie doprawić solą i wymieszać.Piecz przez 10 minut. Za pomocą płaskiej metalowej szpatułki wymieszaj warzywa, skrobając je z patelni i rozprowadzając z powrotem w równą warstwę. Kontynuuj pieczenie, aż kawałki są tylko przetargu widelec, o 10 do 15 minut więcej (nie overcook).
Przenieść do dużej miski, dodać miso, i zacieru z masher ziemniaków, aż całkowicie gładkie. (Powinieneś mieć około 4 szklanki mieszanki squasha.) Wymieszać, aby równomiernie połączyć i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. W międzyczasie ugotuj jajka.
Umieść 6 jajek w średnim rondlu (powinny zmieścić się w jednej warstwie).
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć jajka o 1 cal. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zdjąć patelnię z ognia. Przykryj go szczelną pokrywką i odstaw jajka na 3 minuty do gorącej wody. W międzyczasie przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.Gdy jajka są gotowe, przenieś je do łaźni z lodem za pomocą łyżki szczelinowej.
Niech jajka siedzieć, aż są zimne, o 10 minut. Ostrożnie złamać i obrać każde jajko. (Jest OK, jeśli jajka nie są idealnie obrane.) Jajka opłukać pod zimną wodą, aby usunąć resztki skorupek i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść je na blasze do pieczenia i odstawić.Pozostałe 2 jajka rozbijamy do średniej miski, doprawiamy solą i pieprzem, lekko ubijamy widelcem, aby je rozbić; odstawiamy.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia; odstawić.
Umieścić panko w drugim płytkim naczyniu; odstawić.Podziel schłodzoną mieszankę do squasha na 6 równych porcji, zwiń każdą w kulkę i umieść na blasze z jajkami.Wyrównaj powierzchnię roboczą folią i przygotuj drugi arkusz folii.
Umieść 1 kulkę mieszanki do squasha na środku folii na powierzchni roboczej i przykryj drugim arkuszem folii. Za pomocą wałka do ciasta, zwiń mieszaninę squasha do owalnego patty o 6 przez 4 1/2 cali wielkości. Odklej górny arkusz folii i odstaw na bok.
Umieść gotowane jajko na środku patty. Delikatnie pociągnij krawędzie dolnej plastikowej folii, aby zamknąć jajko w Patty squasha. Podnieś jajko zawinięte w squasha i użyj rąk, aby delikatnie wygładzić powierzchnię i załatać wszelkie otwory, upewniając się, że jajko jest całkowicie i szczelnie zamknięte w mieszaninie squasha. Powrót jajko do blachy do pieczenia i powtórzyć z pozostałym squasha i gotowane jajka.Dredge 1 squash-zamknięte jajko w mące. Następnie zanurz go w ubitych jajach, pozwalając nadmiar kapać. Na koniec zwiń go w panko, aż będzie dobrze pokryty, a następnie delikatnie naciśnij, aby przykleić powłokę. Powrót jajko do blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi jajami.
Podgrzać pozostały olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o dużym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej będzie gotowy, dodaj 2 jajka. Smażyć, obracając od czasu do czasu, aż będą złote, około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjmij jajka do stojaka z drutu. Powtórz z pozostałymi eggs.To podawać, każde jajko pokroić na pół i doprawić pokrojone boki solą.
Podawać na ciepło z Sriracha skropione na górze.