Kaboby lądowe i morskie
Kabobs lądowy i morski to bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i ketogenny przepis na 2 porcje. To danie główne ma 294 kalorie , 25 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 2,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, curry, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 44% . Wypróbuj sałatkę z lądu i morza , wersję Surf and Turf z białym mięsem lądowym i morskim oraz masło orzechowe w krainie , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dwa metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian wieprzowinę, ananasa i śliwkę. Na dwa dodatkowe patyczki nadziewamy na przemian papają i krewetkami. W małej misce połącz pozostałe składniki; odłożyć na bok.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj kebaby pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 8-12 minut lub do momentu, aż soki wieprzowe będą klarowne, a krewetki zmienią kolor na różowy, często się obracając i polewając mieszanką limonki.