Kaboby jagnięce z sosem Tzatziki
Jagnięce Kaboby z sosem Tzatziki mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, ogórek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 53 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym, Gyros Jagnięcy Z Sosem Tzatziki, oraz Hamburgery Jagnięce Z Sosem Tzatziki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Robot kuchenny
Rozgrzej grill do wysokiej.Szaszłyki moczyć w wodzie przez 25 do 30 minut.
W dużej misce połączyć jagnięcinę, szalotki, cebula w proszku, oregano, rozmaryn, czosnek w proszku, kminek, tymianek, sól i pieprz, do smaku. Formuj mięso wokół szaszłyków, tworząc Podłużny kształt kiełbasy, naciskając i mocno zabezpieczając. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Wyjąć szaszłyki z lodówki.
Grill szczotkowy z olejem. Grill kabobs aż zwęglone Na zewnątrz i średnio rzadko w środku, obracając tylko raz, o 3 minuty z każdej strony.
Lekko posmaruj pita olejem i krótko grilluj z obu stron, aby się ogrzać.
Wyjmij jagnięce kaboby ze szaszłyków i umieść po 2 na każdej pita.
Skropić sosem Tzatziki do podania.
Dodaj jogurt, ogórek, czosnek, ostry sos, sok z cytryny i skórkę w robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem, przełożyć do miski. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem.