Kaboby halibuta z cukinią i pomidorami winogronowymi

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kabobs Halibut z cukinią i pomidorami winogronowymi może być super przepis do wypróbowania. Na $5.45 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 253 kalorie, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cal szaszłyki bambusowe, cukinia, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 94%. Spróbuj Kaboby halibuta z cukinią i pomidorami winogronowymi, Cukinia i pomidory winogronowe w Pesto z fetą, oraz Halibut z pomidorami, rozmarynem i cukinią w opakowaniach foliowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę cukinii wzdłuż, a następnie pokroić w plastry 1/2 cala.
Wlać około 3 do 4 łyżek oliwy z oliwek na dużą patelnię i podgrzać na średnim ogniu.
Dodajemy cukinię i obficie doprawiamy solą.
Saute aż cukinia zaczyna mięknąć, ale nie jest w pełni gotowane, o 5 protokół.
W międzyczasie pokroić rybę w 1-calową kostkę na kaboby i umieścić w dużej misce do mieszania.
Dodaj pomidory i pozostałą oliwę z oliwek, sok z cytryny, skórkę z cytryny, sól, pieprz i oregano. Wrzucić, aż ryby i pomidory są dobrze pokryte.
Po wystygnięciu dodać cukinię.
Złóż szaszłyki i wylej na nie pozostałą marynatę. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do grillowania. Szaszłyki można pozostawić do marynowania przez 30 minut, ale nie dłużej niż 1 1/2 godziny, ponieważ sok z cytryny zacznie "gotować" rybę.
Rozgrzać grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Grilluj szaszłyki i podlewaj z pozostałą marynatą, obracając raz po kilku minutach z pierwszej strony, aż ryba będzie tylko gotowana, ale nie łuszcząca się, w sumie około 7 do 9 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.