Kabobs z tuńczyka i pomidorów

Kabobs z tuńczyka i pomidorów
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Kabobs z tuńczyka i pomidorów może być super bezglutenowym, bezmlecznym i pescatariańskim przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 258 kalorii , 30 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 4,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką grzyby, mielony kminek, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 70% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kabobs z tuńczyka , kebab z tuńczyka wegetariańskiego i kebab z tuńczyka pieprzowego .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników; dodaj tuńczyka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dwa metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian tuńczykiem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
3
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj tuńczyka pod przykryciem lub piecz na 4 cale od ognia przez 12-16 minut, aby był średnio wysmażony lub do momentu, gdy będzie lekko różowy w środku, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Pinot Noir z rosyjskiej doliny rzeki Donum Estate. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 67 dolarów za butelkę.
Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir
Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir
Pinot Noir charakteryzuje się obfitymi i intensywnymi aromatami dojrzałych czarnych owoców, w tym wiśni, śliwek i malin, w złożonym i skoncentrowanym nosie. Gładkie i bogato teksturowane wino oferuje wielką głębię aromatów czarnej wiśni, jagód i coli z nutami minerałów i przypraw na jasnym i długotrwałym finiszu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia33
Magazyn