Kałamarnica śródziemnomorska (kalmary) wypełniona skorupiakami, risotto szafranowym i sosem atramentowym

Kałamarnica śródziemnomorska (kalmary) wypełniona skorupiakami, risotto szafranowym i sosem atramentowym
Śródziemnomorska kałamarnica (kalmary) wypełniona skorupiakami, szafranowym Risotto i sosem atramentowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 251 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać jednostki kałamarnica atrament, liście tymianku, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kalmary nadziewane: kalmary Ripieni al Forno, Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana), oraz Krokiety Risotto nadziewane serem z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać białe wino do rondla i doprowadzić do wrzenia. Gdy białe wino się zagotuje, dodaj małże, małże i wodę, aby po prostu przykryć, a następnie gotuj, aż Skorupiaki się otworzą, około 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
SkorupiakiSkorupiaki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Osusz i zarezerwuj zarówno wodę, jak i skorupiaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Usuń małże i małże z muszli-trzymaj je osobno. Wyrzuć łuski. Z grubsza pokroić małże i małże i połączyć z homarem i Krabem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
CrabmeatCrabmeat
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
4
Dodać szafran do ciepłego bulionu skorupiaków i doprowadzić do duszenia. Napełnij kalmary (oczyszczone) mieszanką homara i dodaj do gotującego się bulionu. Gotować przez 5 minut, następnie wyjąć faszerowane kalmary i odstawić. Zarezerwuj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Groszek Goya®Groszek Goya®
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
SzafranSzafran
5
Sos: na dużej patelni, podsmażyć cebulę, czosnek, i tymianek do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj zarezerwowany bulion skorupiaków, atrament kałamarnicy i śmietanę. Gotować do zmniejszenia o 1/3, o 10 protokół. Przecedzić na małym garnku, a następnie gotować sos przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Nadziewane kalmary podawać z sosem śmietanowym i udekorować świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
świeże Ziołaświeże Zioła
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casan Emma Chianti Classico z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn