Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem

Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem
Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 21g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 11,63 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, tajski kurczak, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Thai Jungle Curry, Thai Red Curry Wołowina I Bakłażan, oraz Tajskie czerwone Curry bakłażan i musztarda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć bakłażany i pokroić w 1-calowe kliny (zrób to tuż przed olejem grzewczym, aby uniknąć przebarwień).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Rozgrzać olej (patrz wyżej) w woku na umiarkowanym ogniu do ogrzania, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać pastę curry (do smaku)i gotować, stale mieszając, aż bardzo pachnące i ciemniejszy odcień, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
4
Dodać wieprzowinę i smażyć na dużym ogniu, aż nie będzie już różowy Na zewnątrz, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
5
Dodaj bakłażan, grachai, fasola, kukurydza i bulion i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż bakłażan będzie chrupiący-delikatny, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
BakłażanBakłażan
FasolaFasola
StadoStado
6
Dodaj sos rybny, liście limonki, chile i sól i doprowadzić do wrzenia, a następnie usunąć z ognia. Wymieszać połowę bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
BazyliaBazylia
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
7
Podawać z pozostałą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
1
Długi smukły Azjatycki bakłażan można zastąpić tajskim bakłażanem jabłkowym. Tajski bakłażan jabłkowy jest tradycyjnie spożywany na surowo lub krucho-delikatny, ale Azjatycki bakłażan musi być wstępnie przygotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2
Pokrój bakłażana azjatyckiego na 1-calowe kostki i wrzuć z 1 łyżką oleju roślinnego, a następnie piec w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 204°, aż chrupiące-przetargu, o 12 protokół. Kontynuuj przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn