Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 21g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 11,63 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, tajski kurczak, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Thai Jungle Curry, Thai Red Curry Wołowina I Bakłażan, oraz Tajskie czerwone Curry bakłażan i musztarda dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przyciąć bakłażany i pokroić w 1-calowe kliny (zrób to tuż przed olejem grzewczym, aby uniknąć przebarwień).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Olej Do Smażenia
2
Rozgrzać olej (patrz wyżej) w woku na umiarkowanym ogniu do ogrzania, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać pastę curry (do smaku)i gotować, stale mieszając, aż bardzo pachnące i ciemniejszy odcień, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
4
Dodać wieprzowinę i smażyć na dużym ogniu, aż nie będzie już różowy Na zewnątrz, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
5
Dodaj bakłażan, grachai, fasola, kukurydza i bulion i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż bakłażan będzie chrupiący-delikatny, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Dla Niemowląt
Bakłażan
Fasola
Stado
6
Dodaj sos rybny, liście limonki, chile i sól i doprowadzić do wrzenia, a następnie usunąć z ognia. Wymieszać połowę bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Sos Rybny
Bazylia
Papryka Chili
Sól
7
Podawać z pozostałą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bazylia
1
Długi smukły Azjatycki bakłażan można zastąpić tajskim bakłażanem jabłkowym. Tajski bakłażan jabłkowy jest tradycyjnie spożywany na surowo lub krucho-delikatny, ale Azjatycki bakłażan musi być wstępnie przygotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2
Pokrój bakłażana azjatyckiego na 1-calowe kostki i wrzuć z 1 łyżką oleju roślinnego, a następnie piec w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 204°, aż chrupiące-przetargu, o 12 protokół. Kontynuuj przepis.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.