Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem

Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem. Na 11,63 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz olej roślinny, polędwica wieprzowa, bai grapao i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem, Thai Jungle Curry, oraz Thai Red Curry Wołowina I Bakłażan.

Instrukcje

1
Przyciąć bakłażany i pokroić w 1-calowe kliny (zrób to tuż przed olejem grzewczym, aby uniknąć przebarwień).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Rozgrzać olej (patrz wyżej) w woku na umiarkowanym ogniu do ogrzania, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać pastę curry (do smaku)i gotować, stale mieszając, aż bardzo pachnące i ciemniejszy odcień, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
4
Dodać wieprzowinę i smażyć na dużym ogniu, aż nie będzie już różowy Na zewnątrz, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
5
Dodaj bakłażan, grachai, fasola, kukurydza i bulion i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż bakłażan będzie chrupiący-delikatny, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
BakłażanBakłażan
FasolaFasola
StadoStado
6
Dodaj sos rybny, liście limonki, chile i sól i doprowadzić do wrzenia, a następnie usunąć z ognia. Wymieszać połowę bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
BazyliaBazylia
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
7
Podawać z pozostałą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
1
Długi smukły Azjatycki bakłażan można zastąpić tajskim bakłażanem jabłkowym. Tajski bakłażan jabłkowy jest tradycyjnie spożywany na surowo lub krucho-delikatny, ale Azjatycki bakłażan musi być wstępnie przygotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2
Pokrój bakłażana azjatyckiego na 1-calowe kostki i wrzuć z 1 łyżką oleju roślinnego, a następnie piec w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 204°, aż chrupiące-przetargu, o 12 protokół. Kontynuuj przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Bakłażany z jabłek tajskich (patrz uwaga kucharzy, poniżej)Bakłażany z jabłek tajskich (patrz uwaga kucharzy, poniżej)8kukurydza w puszkach, opłukana, osuszona i o połowę mniejsza wzdłużkukurydza w puszkach, opłukana, osuszona i o połowę mniejsza wzdłuż791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienne strips obrane świeże lub mrożone grachai (mniejszy galangal lub dziki imbir; rozmrożone, jeśli zamrożone) lub odsączone butelkowane grachai, płukane lub imbirjulienne strips obrane świeże lub mrożone grachai (mniejszy galangal lub dziki imbir; rozmrożone, jeśli zamrożone) lub odsączone butelkowane grachai, płukane lub imbir3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKurczak tajskiKurczak tajski1świeże chee Fah chile lub 2 czerwone chiles jalapeño, cienko pokrojone w poprzek i nasiona odrzuconeświeże chee Fah chile lub 2 czerwone chiles jalapeño, cienko pokrojone w poprzek i nasiona odrzucone8krewetki i żyłkiAkompaniament: tajski marynowany czosnek (gratiam dong)Akompaniament: tajski marynowany czosnek (gratiam dong)851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Chińska długa fasola lub fasola szparagowa, pokrojona na 1-calowe kawałkiChińska długa fasola lub fasola szparagowa, pokrojona na 1-calowe kawałki20caledługie) świeże lub mrożone liście wapna Kaffir (czasami nazywane Bai makroot)długie) świeże lub mrożone liście wapna Kaffir (czasami nazywane Bai makroot)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanam PLA (Azjatycki sos rybny; najlepiej tajski)nam PLA (Azjatycki sos rybny; najlepiej tajski)6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.polędwiczki wieprzowe, połówki wzdłuż, a następnie pokrojone w poprzek 1/4 cala grubościpolędwiczki wieprzowe, połówki wzdłuż, a następnie pokrojone w poprzek 1/4 cala grubości0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweTajska czerwona pasta curryTajska czerwona pasta curry23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calado 1/4 szklanki oleju roślinnegodo 1/4 szklanki oleju roślinnego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweluźno pakowane bai grapao (liście świętej bazylii)luźno pakowane bai grapao (liście świętej bazylii)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn