Jumbo Shrimp Marsala, Styl Gospodyni
Jumbo Shrimp Marsala, styl gospodyni może być tylko napojem, którego szukasz. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, koper włoski, wino marsala, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 40%. Podobne przepisy to Lofthouse Style Jumbo Sugar Cookies, Grillowane Krewetki Jumbo, oraz Krewetki Jumbo Z Bok Choy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
W 12-do 14-calowej garnku ceramicznym (zarówno kuchennym, jak i odpornym na piekarnik) rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę i seler i gotować do miękkości.
Dodaj pomidory, orzeszki piniowe, porzeczki, kapary, Marsalę, łodygę kopru włoskiego i liść laurowy i zagotuj.
Zdjąć z ognia i umieścić krewetki w jednej warstwie do soków.
Wstawić do piekarnika i piec 6-7 minut.
Wyjąć, posypać serem i odstawić na 15 minut. Jeść na ciepło lub pozostawić do ostygnięcia i podawać w lodówce.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.