Jubileuszowy kurczak Mary Cadogan

Jubileuszowy kurczak Mary Cadogan
Jubileuszowy kurczak Mary Cadogan może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $7.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, wiśni lb, rukoli i dymki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tartiflette Mary Cadogan, Łosoś Mary Cadogan z serową skórką crunch, oraz Diamentowy jubileuszowy kurczak.

Instrukcje

1
Kurczaka rozdrzeć na kawałki wielkości kęsa (w tym momencie można owinąć kurczaka w paczkę foliową i przechowywać w lodówce do 2 dni). Ukamienować wiśnie. Zrób to, przecinając czereśnie na pół, używając końcówki małego ostrego noża i rozluźniając kamienie (lub użyj Stonera wiśni, jeśli go masz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Podgrzać pastę curry na małej patelni, przez 1 minutę lub aż aromaty zaczną uwalniać. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przelać pastę curry, miód, sok z cytryny i fromage frais do robota kuchennego lub blendera, wraz z dobrym shake soli i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Liście mięty zdjąć z łodyg i dodać do blendera. Zmiksować, aż opatrunek będzie dość gładki, ale z drobinkami mięty, a nie czysty. Przechowuj dressing w lodówce w dzbanku lub misce, przykrytej folią spożywczą lub pokrywką. Można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasta CurryPasta Curry
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Na talerzu rozłożyć liście sałaty lub rukolę, rozsypać kawałki kurczaka, a następnie wiśnie. Odciąć korzenie i około 3 cm od wierzchołków dymki, następnie pokroić je w długie ukośne plastry i rozsypać na kurczaku. Talerz przykryć folią spożywczą i schłodzić do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
DymkaDymka
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
4
Tuż przed podaniem, opryskać dressing w tę iz powrotem cienkimi liniami nad kurczakiem, wiśniami i liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Podawać z młodymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn