Jubileusz Truskawek
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 332 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.32 za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz skrobię kukurydzianą mieszaną, fasolę waniliową, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jubileusz Wiśni, Jubileusz Wiśni, oraz Jubileuszowe Sundaes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, cukier, fasolę wanilii i plasterek cytryny do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować 5 minut.
Łyżką szczelinową wyjąć z syropu cukrowego fasolę waniliową i plasterek cytryny, a następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i ubić do syropu, a następnie gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut. Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać truskawki, a następnie gotować 1 minutę.
Przełożyć do zapiekanki lub chafing dish.
Podgrzać kirsch w małym rondlu na umiarkowanym ogniu do ogrzania.
Zdjąć z ognia, a następnie ostrożnie zapalić kirsch zapałką kuchenną i zalać, jeszcze płonącymi, ciepłymi jagodami. Gdy płomienie gasną, podawaj natychmiast, nad lodami.