Jook (kasza ryżowa) jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 471 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz prażone na sucho orzeszki ziemne, ryż sushi, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kasza Ryżowa / Okayu, Kasza Ryżowa Kokosowa, oraz Owsianka Z Dzikiego Ryżu.
Instrukcje
1
Umieść ryż na sitku i dokładnie spłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połączyć ryż, 5 szklanek wody i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Dodać sól i imbir. Przykryć i gotować 1 godzinę lub aż mieszanina ma porridgelike konsystencji, mieszając od czasu do czasu. Mieszaninę ryżu podzielić na 6 talerzy. Top każdej porcji z orzeszkami ziemnymi, cebulą i boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz