Jolynn ' s Beza Gâteau
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Jolynn Beza Gâteau spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 443 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ekstrakt z migdałów, krem z kamienia nazębnego, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Frogmill Beza Gateau, Frogmill Beza Gateau, oraz Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy.
Instrukcje
Zalać galaretkę o wymiarach 15 x 10 cali sprayem do gotowania; dno garnka wyłożyć papierem woskowym. Pokryj papier woskowy sprayem do gotowania i odstaw patelnię na bok.
Mąkę i skrobię kukurydzianą połączyć w małej misce; dobrze wymieszać i odstawić.
Połącz 1/2 szklanki cukru, oleju, 3 żółtka i 2 białka w dużej misce; ubić z dużą prędkością miksera, aż będzie gruby i blady (około 5 minut).
Dodać wanilię; ubijać do wymieszania.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania; odstawić.
Ubić 4 białka i 1/2 łyżeczki śmietany tatar z dużą prędkością miksera do spienienia.
Dodać 1 łyżkę cukru; ubijać, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w ciasto; wlać ciasto do przygotowanej patelni, rozprowadzając równomiernie.
Piec w temperaturze 450 przez 6 minut. Wyłącz piekarnik.
Poluzuj ciasto z boków patelni i przełóż na naczynie; ostrożnie Odklej papier woskowy i pozostaw ciasto do ostygnięcia 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem.
Miejsce, szew stronie w dół, na stojaku z drutu, i ostudzić całkowicie (około 1 godziny).
Rozwiń ciasto ostrożnie; usuń ręcznik.
Posmaruj ciasto syropem czekoladowym, pozostawiając 1/2-calowy margines wokół zewnętrznych krawędzi.
Rozłóż krem na syropie, pozostawiając 2-calowy margines wokół zewnętrznych krawędzi. Przełóż ciasto; umieść, szew w dół, na żaroodpornym talerzu do serwowania.
Ubić 4 białka i 1/2 łyżeczki śmietany tatar z dużą prędkością miksera do spienienia.
Dodać cukier puder, 1 łyżkę na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Dodaj ekstrakt z migdałów i ubijaj do wymieszania.
Rozłóż bezę na bułce (ciasto powinno być całkowicie pokryte bezą), a migdały posypać bezą.
Piec w temperaturze 325 przez 25 minut. Przykryć luźno i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Wersja lżejsza niż wersja Light: oto, jak można jeszcze bardziej obniżyć tłuszcz w bezie Jolynn Gteau, bez poświęcania smaku.
Pomiń kęsy czekoladowe w syropie czekoladowym i zwiększ wodę do 3 łyżek.
Użyj 1 (32-uncja) karton zwykły beztłuszczowy jogurt w kremie ciasta i użyj 1/8 łyżeczki ekstraktu waniliowego oprócz ekstraktu migdałowego. Zwiększyć cukier do 1/3 szklanki.
Kalorie 232 (10% z tłuszczu); białko 2G; tłuszcz 7g (sat 7g, mono 1G, Poli 4g); węglowodany 6G; błonnik 1g; CHOL 65mg; żelazo 3mg; sód 89mg; CALC 130MG