John ' s Flammekueche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać John Flammekueche spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. 15 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka ziemniaków, sól i pieprz, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie super. Spróbuj Roti John, Hoppin ' John, oraz Ham Hoppin ' John dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozwałkuj ciasto chlebowe na prostokąt i rozłóż na blasze nasmarowanej oliwą z oliwek. Odstawić.
Umieść plastry ziemniaków w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 5 minut.
Dodaj plasterki boczku do wody i gotuj przez dodatkowe 5 minut.
Usunąć boczek, następnie pokroić w kostkę.
Podczas gdy ziemniaki i boczek gotować, roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając do miękkości.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną; doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Mieszankę cebuli rozłóż na cieście chlebowym. Ułóż plastry ziemniaków równomiernie i posyp boczkiem.
Piec przez 10 minut w nagrzanym piekarniku, aż skórka będzie złota na spodzie.
Odstawić na kilka minut przed krojeniem.