Jogurtowa galaretka miodowa z truskawkami i różami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj jogurtowej galaretki miodowej z truskawkami i różami. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz płatki róż, cukier, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jogurt Panna Cotta z truskawkami prażonymi w miodzie, Świeże truskawki z jogurtem greckim imbirowo-miodowym, oraz Truskawki, Orzechy Laskowe I Jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść żelatynę i 1/2 szklanki wody w małym rondlu i pozostaw do zmiękczenia na kilka minut. W międzyczasie wlej śmietanę i wanilię do średniej miski i użyj miksera elektrycznego, aby ubić mieszaninę na miękkie szczyty.
Podgrzać mieszaninę żelatyny delikatnie na małym ogniu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wymieszać z miodem i solą; zdjąć z ognia.
Jogurt ubić w średniej misce.
Wymieszać jogurt z żelatynowo-miodową mieszanką, a następnie wymieszać go z resztą jogurtu. Złóż bitą śmietanę do mieszanki jogurtowej i wlej do 6-in. patelnia na ciasto. Przykryć folią i schłodzić do Ustawienia, co najmniej 1 godzinę.
W małej misce wymieszać truskawki, cukier i wodę różaną. (Jeśli chcesz trochę syropu, pozostawić mieszaninę na 20 do 30 minut przed podaniem.)
Aby odkręcić ciasto, zanurz spód patelni w dużej misce z gorącą wodą na minutę.
Wyjmij z wody i ustaw talerz do serwowania twarzą w dół na górze. Trzymając płytkę w miejscu, szybko odwróć patelnię do ciasta, aby uwolnić galaretkę (dotknij patelni, jeśli to konieczne). Wierzch z truskawkami i płatkami róży.