Jogurt Szpinakowo-Czosnkowy

Jogurt Szpinakowo-Czosnkowy
Need a bezglutenowy, pierwotny i wegetariański posiłek poranny? Szpinak - czosnek jogurt może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tłusty grecki jogurt, sól koszerna, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Jogurt Szpinakowo-Czosnkowy, Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym, oraz Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać połowę szpinaku i gotować, często podrzucając, aż po prostu zwiędnie; przenieść na durszlak i ostudzić. Powtórzyć z 1 łyżką oleju i pozostałym szpinakiem. Szpinak dobrze wycisnąć, aby usunąć nadmiar wody, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
W średniej misce wymieszać posiekany szpinak, czosnek, jogurt, kolendrę i pozostałą 1 łyżkę oleju; doprawić solą. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Zrób z wyprzedzeniem: jogurt szpinakowo-czosnkowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w stanie schłodzonym (smak czosnku będzie się nasilać, gdy siedzi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn