Jogurt Samosas

Jogurt Samosas
Potrzebujesz lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre? Samosy jogurtowe mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 10g tłuszczu i w sumie 186 kalorii. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 powie, że trafił w sedno. Mieszanka pół na pół śmietanki, kolendry, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jogurt Samosas, Samosy z kurczaka z dipem z kolendry i jogurtu, oraz Samosy z kurczaka z dipem z kolendry i jogurtu dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej jedną łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i gotuj, aż się zrumieni. Dodaj 1 szklankę jogurtu, curry, chili w proszku i 2 łyżki kolendry. Gotuj i mieszaj, aż większość płynu wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KolendraKolendra
JogurtJogurt
CebulaCebula
3
Zdejmij z ognia i dodaj pozostałą kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
4
Rozłóż jeden arkusz ciasta filo, a resztę przykryj wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
5
Umieść około 1 łyżki mieszanki cebuli na rogu, niezbyt blisko krawędzi arkusza ciasta, a następnie złóż na czwarte w kierunku przeciwnej strony, aby zamknąć nadzienie. Zaczynając od wypełnionego końca, złóż w kierunku drugiego końca w kształcie trójkąta, dociskając krawędzie zwilżonymi palcami, aby uszczelnić. Powtórz z pozostałym nadzieniem i ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CebulaCebula
6
Podgrzej 3/4 cala oleju na głębokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu do 365 stopni F (185 stopni C). W małej misce wymieszaj pozostały jogurt, pół na pół i wodę. Zanurz samosy w mieszance jogurtowej, następnie zanurz w mące i strząśnij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Smażyć w małych partiach, aby się nie dotykały, przez około 4 minuty, obracając raz.
8
Odcedź na ręcznikach papierowych i podawaj na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, Jest Le Grand Courtage rosé Brut Bedazzled Bottle. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Le Grand Courtage Rose Brut Bedazzled Butelka
Le Grand Courtage Rose Brut Bedazzled Butelka
Jasne aromaty i smaki świeżej truskawki i maliny łączą się z nutami bzu i fiołków. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości ze smakami dzikich jagód i granatu wraz z delikatnymi nutami kwiatowymi. To Brut różowe uzupełnia szeroką gamę potraw, od pikantnych po słodkie. Spróbuj z pikantnymi daniami azjatyckimi, risotto, BBQ, wołowiną, jagnięciną, kaczką, kurczakiem, prosciutto, owocami morza, pizzą, miękkim serem (jak brie lub koza), sernikiem, crème brulée, Truskawkowym ciastem i ciastem jagodowym. Wymieszaj ze świeżym sokiem grejpfrutowym, aby uzyskać orzeźwiający napój brunchowy lub dodaj pływak do koktajlu na bazie ginu.Mieszanka: Chardonnay zapewnia głębię i strukturę, a Ugni Blanc zapewnia naturalną kwasowość i świeżość. Lekki Gamay nadaje wyrazisty owocowy wyraz i gładką konsystencję. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Beaujolais.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia1
Magazyn