Jogurt buraczany z ziołami
Jogurt buraczany z ziołami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 85 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, estragon, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), Beet Koshumbir-Sałatka z buraków z jogurtem, oraz Sałatka z pieczonych buraków z ziołami i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°.
Umieść buraki w małym naczyniu do pieczenia i dodaj gorącą wodę, aby uzyskać 1/2 " po bokach naczynia; doprawić solą. Buraki przykryć kawałkiem pergaminu, a następnie przykryć naczynie szczelnie folią.
Buraki gotować do miękkości, około 1 godziny.
Buraki wyjąć z naczynia do pieczenia, lekko ostudzić, a następnie zetrzeć Skórki papierowym ręcznikiem. Grubo zetrzeć buraki.
W średniej misce wymieszać buraki, jogurt, posiekaną miętę, estragon, olej i 2 łyżeczki octu; w razie potrzeby doprawić solą i więcej octu. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny, aby smaki się stopiły.
Wierzch jogurtu buraczanego z liśćmi mięty.
Zrób z wyprzedzeniem: jogurt buraczany można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.