Joanne Chang ' s Lemon-Ginger Mousse Coupe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu cytrynowo-imbirowego Joanne Chang. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 49 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, mililitry sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cukier i przyprawy Brioche Buns (adaptacja z mąki Joanne Chang), Czekoladowe Coupe z musem kakaowym, oraz Sernik cytrynowy prawie beztłuszczowy Joanne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić cytrynowy twaróg: w średnim, niereaktywnym rondlu, połączyć sok z cytryny i masło, umieścić na średnim ogniu i podgrzać do wrzenia. W międzyczasie, w średniej, żaroodpornej misce, ubij razem jajka i żółtka do wymieszania, a następnie powoli ubijaj cukier, aż dobrze się połączą.
Usuń mieszaninę soku z cytryny z ognia i stopniowo ubijaj ją do mieszaniny cukrowno-jajecznej. Kontynuuj ubijanie gorącego płynu do mieszaniny cukrowno-jajecznej, po trochu, aż wszystko zostanie włączone.
Zawartość miski należy odstawić do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką i upewniając się, że dno miski często zeskrobuje, aby zapobiec jajeczkowaniu, przez 5 do 8 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i grubo pokryje łyżkę. Aby przetestować, narysuj palec wzdłuż tylnej części łyżki; twaróg powinien przytrzymać ślad przez sekundę lub dwie, zanim się napełni.
Wyjąć twaróg z ognia i przecedzić przez sito do średniej, żaroodpornej miski.
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na wierzchu twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin, lub do zimna przed użyciem. Twaróg można przechowywać do 5 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.
Zrobić mus: w średnim rondlu połączyć śmietanę ze świeżym i zmielonym imbirem i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjmij z ognia i pozostaw krem na około 1 godzinę, aby zaparzyć imbirem.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce przez co najmniej jedną noc lub do 4 dni.
Gdy będziesz gotowy do podania musu, przecedź schłodzoną śmietanę do miski miksera stojącego lub do dużej miski, jeśli używasz miksera ręcznego. Ubij śmietanę na średniej prędkości, aż utrzyma sztywny szczyt. Następnie, za pomocą gumowej szpatułki, złóż twarog cytrynowy do bitej śmietany, aż do całkowitego włączenia.
Podziel mus równo między miseczki i top z kandyzowanym imbirem.