Jive Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu
Jive Indyk smażony w głębokim tłuszczu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 10 i kosztuje $16.14 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 17203 kalorii, 71g białka, oraz 1911g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek w proszku, bawełniany sznurek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej olej do temperatury 350 ° F.
Całkowicie rozmrozić indyka.
Usuń podroby i szyję, zarezerwuj do innych zastosowań. Jeśli jest obecny, Usuń i wyrzuć wszelkie plastikowe elementy, takie jak uchwyt na nogi i wyskakujący timer. Dobrze spłukać indyka zimną wodą; opróżnić jamę. Suchy Indyk całkowicie z ręcznikami papierowymi. Obficie pocierać przednią i tylną część zewnętrznej części indyka suchym masażem. Oddzielić skórę pokrywającą pierś i włożyć suchy Masaż pod skórę. Pociągnij skórę szyi do tyłu i przekręć końcówki skrzydeł do tyłu, przytrzymując skórę na miejscu. Włóż nogi pod opaskę skóry lub związać nogi z ogonem sznurkiem bawełnianym lub sznurkiem rzeźniczym.
Umieścić bok piersi indyka w dół na pionowym stojaku przeznaczonym do smażenia drobiu. Nosząc rękawice ochronne lub ciężkie rękawice kuchenne i używając haka lub szczypiec, aby trzymać ptaka z dala od ciebie, bardzo powoli opuszczaj indyka do gorącego oleju. Uważaj na rozpryskiwanie oleju. Utrzymuj temperaturę oleju na poziomie około 177°. Smaż indyka przez 3 i pół minuty na Funt. Powoli wyciągnij z oleju i umieść na blaszanej patelni lub tacy. Zachowaj ostrożność, ponieważ gorący olej będzie spływał z ptaka. Sprawdź doneness. Włóż termometr do natychmiastowego odczytu w środku piersi; uważa się, że jest to zrobione, gdy termometr czyta170 lub powyżej.
Odstawić na 15 minut. Ostrożnie wyrzeźbić ostrym nożem.
* Nie wstrzykiwać indyka z marynatą, ponieważ jest on skłonny do łączenia się pod skórą i może powodować pękanie podczas opuszczania do oleju. Jive Turkey ' s Westbrooks używa tylko suchych lub mokrych mas. Times-Picayune food felieton Marcelle Bienvenue czasami robi szczeliny w piersiach i nadziewa kawałkami papryki, cebuli i czosnku, a następnie ociera skórę cayenne.* Jeśli smażysz indyka w koszu, pamiętaj, aby obracać indyka co dziesięć minut widelcem z długim uchwytem, aby zapobiec przywieraniu.* Można zastąpić dowolny olej z wysokim punktem dymu na olej z orzeszków ziemnych, jak krokosz barwierski lub olej rzepakowy. (Niektórzy południowi mieszkańcy używają nawet smalcu!) Jednak olej z orzeszków ziemnych pozostaje naszym najlepszym wyborem dla pysznego smaku, jaki nadaje.