Jimtown Chicken Sopa

Jimtown Chicken Sopa
Jimtown Chicken Sopa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $3.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 895 kalorii, 55g białka, oraz 48 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieczonego kurczaka, olej canolan, kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken Sopa, Kurczak meksykański z limonką (Sopa de Lima), oraz Sopa de Letras con Pollo (alfabet i rosół) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nad palnikiem gazowym o otwartym ogniu lub pod rozgrzanym brojlerem, piecz poblanos, obracając je od czasu do czasu, aż skórki będą lekko, ale równomiernie zwęglone. Paruj poblanos do ostygnięcia w zamkniętej papierowej torbie. Rozetrzyj poparzone Skórki, rozetnij poblanos po jednej stronie i wyrzuć nasiona. Otwórz każde poblano na płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
W małej, ciężkiej patelni na małym ogniu, toast oregano, często mieszając, aż będzie pachnące i lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjąć i ostudzić.
4
Na średniej patelni na umiarkowanym ogniu, rozgrzać 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę, czosnek, kminek i ostudzone oregano. Przykryć i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Dodać bulion, salsa verde, chiles i 2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie obniżyć ogień, częściowo przykryć i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż lekko zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Zdjąć z ognia i ostudzić. Wymieszać z kolendrą. Odstawić 4 szklanki tego sosu. W średniej misce wymieszaj pozostały sos z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Na średniej patelni, rozgrzać 1 szklankę oleju. Gdy jest gorąco, ale nie palić, smaż tortille, 1 na raz, obracając je raz szczypcami, aż będą elastyczne; nie pozwól im stać się chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
9
Tortille osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
10
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F. Lekko pokryć prostokątne 9 przez 13-calowe szklane naczynie do pieczenia lub dowolne atrakcyjne żaroodporne naczynie do serwowania, z nieprzywierającym sprayem lub olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Ułóż 8 tortilli w nakładającej się warstwie na dnie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
12
Połowę mieszanki kurczaka rozłożyć równomiernie na warstwie tortilli. Top z 8 więcej tortille, nakładając je w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
13
Posypać 1/2 Monterey Jack i 1/2 Cheddar na tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
14
Pozostałą masę z kurczaka rozłożyć na ser. Ułóż poblanos w warstwie nad kurczakiem, nakładając je w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
15
Rozłóż reserved 4 filiżanki sosu na poblanos. Ułóż pozostałe 8 tortillas na sosie. Szpatułką rozprowadzić kwaśną śmietanę na tortillach. Top z pozostałych serów Jack i Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
16
Piec do góry jest lekko rumiane i sopa jest bulgotanie, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Pozostaw na stojaku około 5 minut przed podaniem.
18
Sopa podawać na gorąco, posypując każdą porcję śmietaną i gałązką kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
19
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
20
Dodaj tomatillos i serranos, obniżyć ogień, i dusić do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
21
Odcedzić i schłodzić w lodowatej wodzie. Rdzeń tomatillos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
22
W blenderze, połączyć pomidory, połowa liści kolendry, serranos, cebula, czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Puree na niskiej prędkości przez 30 sekund. Zeskrobać boki słoika blendera i ponownie puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
23
Przenieść do miski. Drobno posiekać pozostałe 3/4 szklanki kolendry. Wymieszać kolendrę i zieloną cebulę do salsy. Dostosuj przyprawę, dodając sól do smaku i mieszając do 1 łyżeczki cukru, do smaku, jeśli salsa wydaje się gorzka. Zużyć natychmiast lub przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

198papryka habaneroposiekane zielone chiles, odsączoneposiekane zielone chiles, odsączone3Spód: okruszki z herbatników grahamolej kukurydziany lub rzepakowy, plus 1 szklanka do smażenia tortilliolej kukurydziany lub rzepakowy, plus 1 szklanka do smażenia tortilli1Sprigświeża kolendra, do serwowania, opcjonalnieświeża kolendra, do serwowania, opcjonalnie246-caloweTortille kukurydziane (6 cali)Tortille kukurydziane (6 cali)2warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony kminek z prażonych nasionświeżo zmielony kminek z prażonych nasion2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula8trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczony bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodupieczony bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser Monterey Jackrozdrobniony ser Monterey Jack2warzywo (np. szpinak)suszone oregano lub 1 łyżka posiekanego świeżego oreganosuszone oregano lub 1 łyżka posiekanego świeżego oregano6Poblano chilesPoblano chiles1Średnia żółta cebula, posiekanarozdrobniony pieczony kurczak (z około 3-funtowego ptaka)rozdrobniony pieczony kurczak (z około 3-funtowego ptaka)2do 3 świeżych Serrano chiles, na łodygachdo 3 świeżych Serrano chiles, na łodygach7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ostry ser Cheddarrozdrobniony ostry ser Cheddar1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana, ubijana na gładko, plus więcej do serwowaniaśmietana, ubijana na gładko, plus więcej do serwowania8trochę posiekanej cukiniiCukier, opcjonalnieCukier, opcjonalnie454papryka habaneropomidory, łuskane i opłukiwanepomidory, łuskane i opłukiwane7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula4warzywo (np. szpinak)drobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn