Jimtown Chicken Sopa

Jimtown Chicken Sopa
Jimtown Chicken Sopa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $3.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 895 kalorii, 55g białka, oraz 48 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieczonego kurczaka, olej canolan, kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken Sopa, Kurczak meksykański z limonką (Sopa de Lima), oraz Sopa de Letras con Pollo (alfabet i rosół) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nad palnikiem gazowym o otwartym ogniu lub pod rozgrzanym brojlerem, piecz poblanos, obracając je od czasu do czasu, aż skórki będą lekko, ale równomiernie zwęglone. Paruj poblanos do ostygnięcia w zamkniętej papierowej torbie. Rozetrzyj poparzone Skórki, rozetnij poblanos po jednej stronie i wyrzuć nasiona. Otwórz każde poblano na płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
W małej, ciężkiej patelni na małym ogniu, toast oregano, często mieszając, aż będzie pachnące i lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć i ostudzić.
4
Na średniej patelni na umiarkowanym ogniu, rozgrzać 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać cebulę, czosnek, kminek i ostudzone oregano. Przykryć i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
6
Dodać bulion, salsa verde, chiles i 2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie obniżyć ogień, częściowo przykryć i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż lekko zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Zdjąć z ognia i ostudzić. Wymieszać z kolendrą. Odstawić 4 szklanki tego sosu. W średniej misce wymieszaj pozostały sos z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Na średniej patelni, rozgrzać 1 szklankę oleju. Gdy jest gorąco, ale nie palić, smaż tortille, 1 na raz, obracając je raz szczypcami, aż będą elastyczne; nie pozwól im stać się chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
9
Tortille osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
10
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F. Lekko pokryć prostokątne 9 przez 13-calowe szklane naczynie do pieczenia lub dowolne atrakcyjne żaroodporne naczynie do serwowania, z nieprzywierającym sprayem lub olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Ułóż 8 tortilli w nakładającej się warstwie na dnie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
12
Połowę mieszanki kurczaka rozłożyć równomiernie na warstwie tortilli. Top z 8 więcej tortille, nakładając je w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Posypać 1/2 Monterey Jack i 1/2 Cheddar na tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
14
Pozostałą masę z kurczaka rozłożyć na ser. Ułóż poblanos w warstwie nad kurczakiem, nakładając je w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
Rozłóż reserved 4 filiżanki sosu na poblanos. Ułóż pozostałe 8 tortillas na sosie. Szpatułką rozprowadzić kwaśną śmietanę na tortillach. Top z pozostałych serów Jack i Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
16
Piec do góry jest lekko rumiane i sopa jest bulgotanie, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Pozostaw na stojaku około 5 minut przed podaniem.
18
Sopa podawać na gorąco, posypując każdą porcję śmietaną i gałązką kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
19
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
20
Dodaj tomatillos i serranos, obniżyć ogień, i dusić do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
21
Odcedzić i schłodzić w lodowatej wodzie. Rdzeń tomatillos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
22
W blenderze, połączyć pomidory, połowa liści kolendry, serranos, cebula, czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Puree na niskiej prędkości przez 30 sekund. Zeskrobać boki słoika blendera i ponownie puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
23
Przenieść do miski. Drobno posiekać pozostałe 3/4 szklanki kolendry. Wymieszać kolendrę i zieloną cebulę do salsy. Dostosuj przyprawę, dodając sól do smaku i mieszając do 1 łyżeczki cukru, do smaku, jeśli salsa wydaje się gorzka. Zużyć natychmiast lub przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

198opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekane zielone chiles, odsączoneposiekane zielone chiles, odsączone32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej kukurydziany lub rzepakowy, plus 1 szklanka do smażenia tortilliolej kukurydziany lub rzepakowy, plus 1 szklanka do smażenia tortilli1Sprigświeża kolendra, do serwowania, opcjonalnieświeża kolendra, do serwowania, opcjonalnie246-caloweTortille kukurydziane (6 cali)Tortille kukurydziane (6 cali)2Batoniki toffi Heathświeżo zmielony kminek z prażonych nasionświeżo zmielony kminek z prażonych nasion22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczony bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodupieczony bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser Monterey Jackrozdrobniony ser Monterey Jack2Batoniki toffi Heathsuszone oregano lub 1 łyżka posiekanego świeżego oreganosuszone oregano lub 1 łyżka posiekanego świeżego oregano6Poblano chilesPoblano chiles1Średnia żółta cebula, posiekanarozdrobniony pieczony kurczak (z około 3-funtowego ptaka)rozdrobniony pieczony kurczak (z około 3-funtowego ptaka)2do 3 świeżych Serrano chiles, na łodygachdo 3 świeżych Serrano chiles, na łodygach7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ostry ser Cheddarrozdrobniony ostry ser Cheddar1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana, ubijana na gładko, plus więcej do serwowaniaśmietana, ubijana na gładko, plus więcej do serwowania8krewetki i żyłkiCukier, opcjonalnieCukier, opcjonalnie454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory, łuskane i opłukiwanepomidory, łuskane i opłukiwane7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula4Batoniki toffi Heathdrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn