Jeżyny ze słodką śmietaną
Jeżyny ze słodką śmietaną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu waniliowego, żółtka jaj, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Łosoś słodko-Chili z jeżynami, Kasza kukurydziana z jeżynami, oraz Krem Cytrynowy Z Jeżynami.
Instrukcje
Śmietanę połączyć z połową cukru w średnim rondlu. Doprowadzić do silnego gotowania na wolnym ogniu, ale nie gotować.
Żółtka ubić w misce (użyłam miksera elektrycznego z przystawką do trzepaczki) z drugą połową cukru.
Dodaj ekstrakt z wanilii. (Jeśli zamiast tego użyjesz wanilii, podziel garnek wzdłuż, a następnie zeskrobaj kawior na mieszankę śmietanowo-cukrową.)
Miksturę żółtka ubić na pożywce przez minutę. Teraz, z mikserem na średnim-niskim, bardzo powoli mżawka w ciepłym kremie. Używam metalowej miarki do zbierania małych porcji na raz. Upewnij się, że nadal mieszasz, gdy stale wlewasz gorącą mieszaninę. Wsypuję go tak, aby krem spływał po stronie miski, co zmniejsza wpływ gorącego kremu uderzającego w jajka.Po dodaniu całego kremu wyłącz mikser.
Wlać mieszaninę do górnej części podwójnego kotła (lub szklanej miski zamontowanej na rondlu z gotującą się wodą). Gotować w podwójnym kotle na średnim ogniu. Mieszaj delikatnie, ale stale, ponieważ mieszanka jajko / śmietana powoli zgęstnieje. Obserwuj mieszaninę: jeśli zacznie się naprawdę zagęszczać, natychmiast usuń ją z ognia. Chcesz, aby był to bardziej gęsty, wylewany krem niż gęsta, ciężka konsystencja budyniu. Jak tylko wyjmiesz patelnię z ognia, ustaw jej dno w misce z lodem, aby zatrzymać proces gotowania (ale uważaj, aby lód lub woda nie kapały po krawędzi patelni.) Wymieszać do ostygnięcia. Jeśli potrzebujesz natychmiast użyć kremu, trzymaj go w łaźni lodowej i wymieszaj do ostygnięcia. Najlepiej przenieść krem do pojemnika i przechowywać w lodówce przez kilka godzin. Łyżka hojnie (!) nad świeżymi jagodami. Spodoba ci się!