Jeżyna-Sorbet Z Czarnej Herbaty
Need a bezglutenowy i wegański deser? Sorbet Blackberry-czarna herbata może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jeżyn, cukru, herbaty assam i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czarna herbata-Sorbet z jeżyn, Sorbet Blackberry, oraz Sorbet Blackberry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze wirować jeżyny aż do wytarcia.
Wlać przez drobny sitko do miski, naciskając miąższ szpatułką, aby wydobyć jak najwięcej soku; powinieneś mieć 2 szklanki czystego. Wyrzucić ciała stałe.
Ubij herbatę i cukier do czystej postaci. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny lub do 1 dnia.
Zamrozić w maszynie do lodów (co najmniej 1 1/2-qt. pojemność) zgodnie z instrukcjami producenta, aż maszyna zatrzyma się lub dasher jest trudny do obrócenia.
Przenieść sorbet do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardości, około 3 godzin.