Jeżyna Semifreddi z orzechową bezą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj BlackBerry Semifreddi z orzechową bezą spróbuj. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, sok z cytryny, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Bezowe Z Jeżynami, Ciasto bezowe z jeżynami i migdałami, oraz Włoskie Ciasto Bezowe Z Limonką I Jeżyną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Ubij białko ze szczyptą soli w małej głębokiej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzyma miękkie szczyty. Ubij w cukrze 1 łyżkę stołową na raz i kontynuuj bicie, aż beza utrzyma sztywne błyszczące szczyty, 3 do 5 minut. Złożyć orzechy włoskie do bezy, a następnie rozłożyć na 9-przez 6-calowy prostokąt (1/4 cala grubości) na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Piec bezę na środku piekarnika, aż będzie chrupiąca, około 1 godziny. Wsuń bezę (na pergaminie) na stelaż i całkowicie ostudź. Odkleić papier i rozbić bezę na 1/2-calowe kawałki.
Dno linii form z okrągłymi papierem woskowym lub pergaminem.
Wytnij 10 (10-calowy) paski papieru woskowego lub pergaminu (wystarczająco szerokie, aby pokryć boki form) i ułóż, końce nakładające się, wokół wnętrz form. Umieść wyłożone formy na patelni do pieczenia (do przeniesienia do zamrażarki).
Przecedzić jeżyny w robocie kuchennym, a następnie przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając nasiona. Przecier podzielić równomiernie pomiędzy 2 miseczki. Wymieszać 2 łyżki cukru i 1 łyżeczkę soku z cytryny w 1 misce (do sosu) i schłodzić, przykryć. Pozostałe 2 łyżeczki soku z cytryny wymieszać w innej misce (do semifreddo).
Ubij jajka ze szczyptą soli i pozostałą 1/3 szklanki cukru w metalowej misce z ręcznym mikserem ze średnią prędkością, aż podwoi się objętość, około 5 minut. Ustaw miskę na rondlu z 1 cala gotującej się wody i ubijaj, aż mieszanina zarejestruje 71° na termometrze, 6 do 8 minut.
Wyjąć miskę z ognia i schłodzić mieszaninę do ostygnięcia, o 10 protokół. Delikatnie, ale dokładnie złożyć purée z jeżyn (zarezerwowane dla semifreddo).
Ubij krem oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty i złóż delikatnie w mieszankę jeżyn, a następnie złóż w kawałki bezy orzechowej. Łyżka do form, wygładzając blaty, jeśli to konieczne, i przykryć folią. Zamrozić semifreddi do uzyskania jędrności, co najmniej 2 godziny.
Aby podać, zanurz każdą formę w misce z gorącą wodą 3 sekundy, a następnie wytrzyj do sucha i odwróć na schłodzone talerze deserowe, używając papieru, aby pomóc wyciągnąć każde semifreddo z formy.
Wyjmij papier i pozostaw desery w temperaturze pokojowej 10 minut, aby zmiękły.
* Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi i przyborami kuchennymi (800-274-3435 lub 212-838-1901).
* Beza orzechowa może być wykonana 4 dni wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Semifreddi (w formach) można zamrażać do 3 dni.