Jeżyna Semifreddi z orzechową bezą

Jeżyna Semifreddi z orzechową bezą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj BlackBerry Semifreddi z orzechową bezą spróbuj. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, sok z cytryny, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Bezowe Z Jeżynami, Ciasto bezowe z jeżynami i migdałami, oraz Włoskie Ciasto Bezowe Z Limonką I Jeżyną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij białko ze szczyptą soli w małej głębokiej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzyma miękkie szczyty. Ubij w cukrze 1 łyżkę stołową na raz i kontynuuj bicie, aż beza utrzyma sztywne błyszczące szczyty, 3 do 5 minut. Złożyć orzechy włoskie do bezy, a następnie rozłożyć na 9-przez 6-calowy prostokąt (1/4 cala grubości) na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Piec bezę na środku piekarnika, aż będzie chrupiąca, około 1 godziny. Wsuń bezę (na pergaminie) na stelaż i całkowicie ostudź. Odkleić papier i rozbić bezę na 1/2-calowe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Dno linii form z okrągłymi papierem woskowym lub pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Wytnij 10 (10-calowy) paski papieru woskowego lub pergaminu (wystarczająco szerokie, aby pokryć boki form) i ułóż, końce nakładające się, wokół wnętrz form. Umieść wyłożone formy na patelni do pieczenia (do przeniesienia do zamrażarki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Przecedzić jeżyny w robocie kuchennym, a następnie przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając nasiona. Przecier podzielić równomiernie pomiędzy 2 miseczki. Wymieszać 2 łyżki cukru i 1 łyżeczkę soku z cytryny w 1 misce (do sosu) i schłodzić, przykryć. Pozostałe 2 łyżeczki soku z cytryny wymieszać w innej misce (do semifreddo).
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
NasionaNasiona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
SitoSito
4
Ubij jajka ze szczyptą soli i pozostałą 1/3 szklanki cukru w metalowej misce z ręcznym mikserem ze średnią prędkością, aż podwoi się objętość, około 5 minut. Ustaw miskę na rondlu z 1 cala gotującej się wody i ubijaj, aż mieszanina zarejestruje 71° na termometrze, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wyjąć miskę z ognia i schłodzić mieszaninę do ostygnięcia, o 10 protokół. Delikatnie, ale dokładnie złożyć purée z jeżyn (zarezerwowane dla semifreddo).
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ubij krem oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty i złóż delikatnie w mieszankę jeżyn, a następnie złóż w kawałki bezy orzechowej. Łyżka do form, wygładzając blaty, jeśli to konieczne, i przykryć folią. Zamrozić semifreddi do uzyskania jędrności, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
KremKrem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Aby podać, zanurz każdą formę w misce z gorącą wodą 3 sekundy, a następnie wytrzyj do sucha i odwróć na schłodzone talerze deserowe, używając papieru, aby pomóc wyciągnąć każde semifreddo z formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Wyjmij papier i pozostaw desery w temperaturze pokojowej 10 minut, aby zmiękły.
9
Podawać z sosem jeżyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
SOSSOS
10
* Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi i przyborami kuchennymi (800-274-3435 lub 212-838-1901).
1
* Beza orzechowa może być wykonana 4 dni wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Semifreddi (w formach) można zamrażać do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn