Jeżyna i szarlotka

Jeżyna i szarlotka
Jeżyna i szarlotka wymagają ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 797 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako amerykański deser. Udaj się do sklepu i odbierz darmowy wybieg, cukier puder, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.

Instrukcje

1
Najpierw przygotuj ciasto, zawiń je w folię i pozostaw w lodówce przez co najmniej pół godziny. Następnie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
2
Do rondla włożyć masło i cukier, a gdy masło się stopi, dodać jabłka, imbir i łyżkę syropu imbirowego. Powoli gotować przez 15 minut z pokrywką, następnie dodać jeżyny, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MasłoMasło
ImbirImbir
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W międzyczasie wyjmij ciasto z lodówki. Odkurzyć powierzchnię roboczą z mąką, pokroić ciasto na pół i, za pomocą mąki wałka do ciasta, roll 1 SZTUK się, aż to tylko pod 1/2-cala grubości lub wygląda tak, jakby to będzie obejmować płytkie 10-calowy Pie dish. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma PieForma Pie
4
Zwijanie ciasta między 2 warstwami woskowanego papieru również zatrzyma jego przyklejanie do wałka do ciasta.) Posmarować płytkie 10-calowe ciasto i wyrównać z ciastem, odcinając nadmiar wokół krawędzi za pomocą ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma PieForma Pie
NóżNóż
5
Schłodzone jabłka i jeżyny przełożyć na sito, zachowując wszystkie soki, a następnie włożyć owoce do wyłożonego ciasta, aby na środku był kopiec. Łyżka ponad połowę zarezerwowanych soków, (w razie potrzeby wykorzystać cały sok).
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
OwoceOwoce
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
SitoSito
6
Ostrze ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta, tak jak pierwszy, i połóż go na wierzchu ciasta. Przyciąć krawędzie jak wcześniej i zacisnąć je razem z palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Wierzch ciasta posmarować resztą ubitego jajka, obficie posypać cukrem i cynamonem, a na wierzch ciasta zrobić kilka ukośników.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
JajkoJajko
9
Ułożyć ciasto na blasze, a następnie położyć bezpośrednio na dnie nagrzanego piekarnika przez 55 do 60 minut, aż będzie złociste i chrupiące. Aby służyć, pokroić ciasto na porcje i podawać z obfite dolpa kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Staroświeckie Słodkie Ciasto Kruche
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KrucheCiasto Kruche
11
Mąkę przesiać z wysokości na czystą powierzchnię roboczą i przesiać cukier puder na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
12
Używając rąk, pracować kostki masła do mąki i cukru, pocierając kciuki o palce, aż skończysz z grzywny, kruche mieszaniny. To jest punkt, w którym można doprawić mieszankę ciekawymi smakami, więc wymieszaj ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
13
Dodać jajka i mleko do mieszaniny i delikatnie pracować go razem, aż masz kulkę ciasta. Lekko posmaruj. Nie pracuj zbyt dużo ciasta na tym etapie, bo stanie się elastyczne i żujące, nie kruche i krótkie. Mąkę powierzchnię roboczą i umieścić ciasto na wierzchu. Poklep go na płaską okrągłą, lekko mąkę, owiń w folię i włóż do lodówki, aby odpocząć przez co najmniej pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn