Jeżyna Granita
Blackberry Granita wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 252 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jeżyn, wina, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 32%. Spróbuj Jeżyna Granita, Blackberry Merlot Granita, oraz BlackBerry Cabernet Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu, dobrze mieszając. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować, stale mieszając, 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Umieść ostrze noża w misce robota kuchennego; dodaj mieszaninę cukru, Wino i 1 1/2 szklanki jeżyn. Proces do gładkiej.
Przecier z jeżyn wlać do sitka z siatki drucianej; nacisnąć tylną łyżką po bokach Sitka, aby wycisnąć sok. Wyrzucić miąższ i nasiona pozostające w sitku.
Wlać mieszaninę do 8-calowej kwadratowej patelni. Przykryć i zamrozić co najmniej 8 godzin lub do momentu uzyskania jędrności.
Aby służyć, zeskrobać mieszaninę zębami widelca, aż będzie puszysta. Miarkę do 2 miseczek deserowych i podawać natychmiast. W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi jeżynami i gałązkami mięty.