Jeżyna Dżem Ciasto I
Jeżyna dżem ciasto i może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 56 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 350 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 10 fanów. Jeśli masz kakao w proszku, soda oczyszczona, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Dżem z bekonu i Whiskey, Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, oraz Dżem Wiśniowy.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao, cynamon i ziele angielskie połączyć.
Rozpuścić sodę w maślance, dobrze mieszając.
Masło śmietankowe lub margaryna i cukier, dobrze bije.
Dodać żółtka, dobrze ubijając mieszaninę.
Mieszamy mieszankę mąki z mieszanką śmietaną na przemian z mieszanką maślanki, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Złożyć dżem jeżyn.
Wlać ciasto do nasmarowanej i mąki 10 calowy patelni bundt.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 50 minut, lub aż testy ciasto zrobić. Schłodzić na patelni przez 15 minut.
Wyjąć z patelni i ostudzić.
Połącz cukier cukierniczy, mleko, masło lub margarynę i wanilię. Ubijać, aż mieszanina będzie gładka. Łyżka na schłodzonym cieście