Jeżyna Ciasto Szyfonowe
Blackberry Chiffon Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę z limonki, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Jeżyna Ciasto Szyfonowe, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Blue Velvet, BlackBerry Curd i Blackberry Lemon Cream Cheese Cupcakes.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku.
Umieścić ciasteczka w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetwarzać do bardzo dobrze, około 30 sekund(powinieneś mieć około 1 3/4 szklanki). Zatrzymaj silnik, dodaj roztopione masło i pulsuj aż do połączenia, około 5 (1-sekundowych) impulsów. (Alternatywnie, umieść ciasteczka w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i zamknij. Za pomocą wałka do ciasta rozbić ciasteczka na drobne, jednolite okruchy, a następnie przenieść do średniej miski, dodać roztopione masło i wymieszać, aż równomiernie połączone.)
Wlać mieszaninę okruchów do 9-calowego talerza ciasta i, używając DNA miarki lub palców, mocno i równomiernie docisnąć do dna i do boków.
Piec do pachnącego i lekko przyciemnionego koloru, około 10 minut.
Umieścić wodę w małej misce i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni; odstawić.
W średnim rondlu umieść jeżyny, 1/4 szklanki cukru, skórkę, sok i sól i wymieszaj, aby jeżyny zalać cukrem. Rozgnieść jagody całkowicie masherem ziemniaczanym, aby uwolnić ich soki, a następnie doprowadzić do szybkiego duszenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagody będą miękkie i rozpadną się, a płyn lekko zgęstnieje, około 10 minut. W międzyczasie umieść sitko o drobnych oczkach na dużej misce; odstaw na bok.
Wlać mieszaninę jeżyn przez sitko. Za pomocą gumowej szpatułki wcisnąć jeżyny i zeskrobać spodnią część Sitka, aż cała ciecz zostanie wydobyta; wyrzucić zawartość Sitka. Natychmiast ubij mieszaninę żelatyny do mieszaniny jeżyn, aż się rozpuści i będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania.
Ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty, około 1 minuty. Z mikserem nadal na dużej prędkości, powoli dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru i kontynuować ubijanie aż sztywne, błyszczące szczyty tworzą, o 30 sekund łącznie.Przerabiać mieszaninę jeżyn-żelatyny, dodać połowę ubitych białek do miski i ubijać, aż się połączą.
Dodać pozostałe białka i delikatnie mieszać gumową szpatułką, aż się połączą i nie pozostaną smugi ani grudki białka.
Nadzienie z szyfonu przenieść na przygotowaną skórkę i rozprowadzić na równą warstwę. Przechowywać w lodówce odkryte do zestawu, co najmniej 1 godzinę. (Jeśli chłodzi się przez noc, przykryj lekko folią po ustawieniu wypełnienia szyfonowego.) Do złożenia: gdy jest gotowy do podania, schłodzić miskę miksera stojącego i mocowanie trzepaczki w zamrażarce przez 10 minut.
Dodać śmietanę i cukier do miski i ubijać na dużej prędkości, aż średnie szczyty tworzą, o 1 do 2 protokół. (Alternatywnie można użyć trzepaczki i dużej schłodzonej miski.
Ubijać do uzyskania średnich szczytów, około 3 do 4 minut.)
Rozłóż bitą śmietanę równomiernie na cieście, ułóż jeżyny w ciasnym klastrze na środku ciasta i natychmiast podawaj.