Jeweled Chicken
Jeweled Chicken to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wino, odtłuszczone bulion z kurczaka, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Z Szafranem, Jeweled Cookies, oraz Jeweled Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka na patelni o średnicy 11-12 cali.
Dodaj bulion, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, wino, suszone kawałki owoców i suszoną żurawinę. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso nie będzie już różowe w środku najgrubszej części (wycięte do testu), w sumie 15 do 20 minut.
Przełożyć kurczaka na półmisek; ogrzać.
Gotuj soki na patelni na dużym ogniu, odkryte, aż zmniejszy się do 1 szklanki, 3 do 4 minut.
Skrobię kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do sosu i mieszać do wrzenia.
Kurczaka zwilżyć sosem, a resztę wlać do miski.
Kurczaka posypać zieloną cebulką.
Podawać z pozostałym sosem i solą do smaku.