Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym
Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 51 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jogurtu, kurkumy, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku, Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym, oraz Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zmielić nasiona kopru włoskiego w młynku.
Ubić razem koper włoski i 1 szklankę jogurtu z czosnkiem, imbirem, kminkiem, kolendrą, czarnym pieprzem, kurkumą, cayenne i 1/2 łyżeczki soli. Ryby zalać mieszaniną jogurtu i marynować w płytkim naczyniu do pieczenia, przykrytym i schłodzonym, 1 godzinę.
Podczas gdy ryba jest marynowania, ubij razem pozostałą filiżankę jogurtu, mięta, Skórka, i pozostałe 1/2 łyżeczki soli, aby sos.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Wyciągnij ryby z marynaty, pozwalając nadmiar kapać off (wyrzucić marynatę), i grill ryby, pokryte tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku grill, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, o 12 minut w sumie. (Jeśli używasz halibuta, najpierw grilluj skórkę i grilluj, obracając raz, w sumie od 8 do 9 minut.)
Kucharze ' Uwaga: Jeśli nie są w stanie grillować na zewnątrz, jesiotr może być grillowany w dobrze przyprawione Duże prążkowane patelni grillowej (bez tłoczenia) na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż po prostu gotowane przez, o 12 minut w sumie. (Halibut zajmie łącznie 8 do 9 minut.)