Jesienny mostek z cydrem i piżmową z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu

Jesienny mostek z cydrem i piżmową z
Przepis Fall mostek z cydrem i dyni z ' rzemieślnicze Żydowskie Delikatesy w domu jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 50g białka, oraz 19g tłuszczu. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Chanuka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, olej canolan, mostek wołowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pastrami Benedykta z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu, Marynowana czerwona cebula z " rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu, oraz Sałatka "dietetyczna" Zuke z ' rzemieślniczych żydowskich delikatesów w domu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej go do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W razie potrzeby przyciąć nadmiar tłuszczu z mostka, aby pozostała warstwa o grubości około 1/4 cala. Osuszyć mostek ręcznikami papierowymi i obficie doprawić solą i pieprzem. Wybierz holenderski piekarnik lub patelnię ze stali nierdzewnej, która będzie wystarczająco duża, aby pomieścić mostek, warzywa i płyn do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Podgrzej patelnię na średnim ogniu, a następnie dodaj olej. Kiedy olej właśnie zaczyna palić, dodaj mostek, tłustą stronę w dół, i brąz po obu stronach, 4 do 6 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć mostek z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Ostrożnie wylać i wyrzucić cały tłuszcz z patelni. Szybko dodaj cydr, wino, gałązki tymianku, czosnek, liście laurowe i 1 łyżeczkę soli i zeskrobaj dno patelni, aby uwolnić rumiane kawałki. Powrót mięso na patelnię, tłuszczu stronie do góry, z nagromadzonych soków. Nestle mięsa w cieczy tak, że jest prawie pokryte. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić płyn do wrzenia. Przykryj patelnię szczelnie pokrywką lub folią aluminiową i przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Gotować mięso przez 1 1/2 godziny i obrócić mięso na patelnię. Przykryć i zwrócić mostek do piekarnika. Po kolejnym 1 3/4 godziny gotowania, dodać squash i cebulę na patelni, pisklę je pod i wokół mostku. Kontynuuj gotowanie, aż squash i cebula są miękkie po przekłuciu widelcem i mięso jest bardzo delikatne i łatwo strzępi, 30 do 45 minut dłużej. Aby przetestować mostek pod kątem doneness, użyj dwóch widelców, aby delikatnie odciągnąć mięso od środka. Jeśli jest jeszcze trochę trudne, ale Kabaczek i cebula są zrobione, przenieść warzywa do naczynia żaroodpornego za pomocą łyżki szczelinowej; odstawić je na bok, pokryte folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Nadal dusić mostek przez około 15 minut, a następnie ponownie przetestować. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić 91° dla chudego mostka lub205, jeśli jest to grubszy mostek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Gdy mostek jest gotowy, przenieść go do deski do krojenia, tłuszczu side up, podczas gdy zakończyć SOS. Obniżyć temperaturę piekarnika do 93°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Wyjmij dyni i cebulę z płynu duszenia za pomocą łyżki szczelinowej i umieścić je w naczyniu żaroodpornym (jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej). Skosztuj warzyw i w razie potrzeby dopraw solą. Przykryj naczynie i włóż warzywa do piekarnika, aby pozostały gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Odcedź płyn do duszenia do małej miski, odrzucając ciała stałe. Pozostawić tłuszcz do oddzielenia,a następnie odtłuścić i wyrzucić. Oczyścić patelnię i ponownie wlać płyn do duszenia. Doprowadzić płyn do wrzenia na dużym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zostanie zredukowany do zagęszczonego sosu, który pokrywa tył łyżki, 15 do 20 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Pokrój mostek na ziarno w plastry o grubości 1/2 cala lub, jeśli jest zbyt delikatny, aby pokroić, wyciągnij go na duże kawałki. Ułożyć warzywa na dużym talerzu, z pokrojonym mostkiem na środku. Łyżkę sosu na mostku i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Dekoruj mielonym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
12
Podawać natychmiast, przekazując pozostały sos przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn