Jesienny gulasz wołowy Rachael Ray z jabłkiem, cebulą i pieczonym czosnkiem
Jesienny gulasz wołowy Rachael Ray z jabłkiem, cebulą i pieczonym czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 730 kalorii, 34g białka, oraz 52g tłuszczu. 629 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz mętny jabłecznik, cebulki czosnku, boczek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Jesienny Gulasz Wołowy, Jesienny Gulasz Wołowy, oraz John ' s czerwone Wino i pieczony czosnek gulasz wołowy placki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wytnij końce cebulek czosnku, aby odsłonić goździki.
Skropić EVOO, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w folię i upiec do miękkości, 40-45 minut.
Usuń czosnek i zmniejszyć ogień do 177°.
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Dodać mżawkę EVOO i bekon. Brązowy i chrupiący boczek, a następnie usunąć i rezerwy.
Wylać część tłuszczu z patelni i dodać kilka łyżek masła.Mięso osuszyć i obficie doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać w mące i dodawać do gorącego garnka partiami. Gotować do chrupiącego i głębokiego brązu.
Dodać więcej masła w razie potrzeby, 2 łyżki na raz. Rezerwa rumiane mięso z boczkiem.
Dodaj marchew, jabłko, seler, cebulę, laurkę, sól i pieprz do garnka i częściowo przykryj. Gotować do zmiękczenia warzyw przez kilka minut, a następnie posypać 2 łyżki mąki. Wymieszaj minutę, a następnie dodaj cydr, consomm, Prażone ząbki czosnku i wymieszaj, aby połączyć.
Na patelnię dodać zarezerwowaną wołowinę, boczek i bukiet ziół, doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i przełożyć do piekarnika. Dusić mięso przez 2 godziny, aż będzie bardzo miękkie i sos zgęstnieje.
Odstawić 20 minut podczas gotowania ziemniaków.Ziemniaki i pasternak gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzić i powrócić do gorącego garnka; rozgnieść z 2 łyżkami masła, serem i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową; wymieszać ze szczypiorkiem.
Podawać gulasz w płytkich miseczkach z ziemniakami obok.