Jesienny dżem z gruszkami, figami Mission i cynamonem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj jesiennego dżemu z gruszkami, figami Mission i cynamonem. Ten przepis służy 60. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 61 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 113 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka cukru, figi mission, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pieczone figi Mission z miodem, Pizza Z Balsamicznymi Pieczonymi Figami Mission, oraz Pieczony Kozi Ser Z Karmelizowaną Cebulą I Figami Mission.
Instrukcje
Połącz gruszki, figi i cukier w dużej niereaktywnej misce. Dobrze wymieszać i odstawić na godzinę pod przykryciem, w temperaturze pokojowej. W tym momencie umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości.
Owoce i cukier wlać do dużego, głębokiego, o grubym dnie garnka.
Dodaj cynamon, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i masło, dobrze mieszając, aby połączyć. Gotuj na średnim ogniu, często stringując, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Gotować przez 20 minut, często mieszając, aby owoce nie przyklejały się do dna garnka i w razie potrzeby obniżając temperaturę.
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanego dżemu na zimnej płycie i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palec przez dżem. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszy dżem, gotuj przez kolejne 4 minuty i testuj ponownie. Powtarzać aż do uzyskania pożądanej grubości.
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni dżemu. Kadzi dżem do sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwarty dżem należy przechowywać w lodówce.