Jesienna Zupa Z Soczewicy
Jesienna zupa z soczewicy może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 172 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz przyprawy, cebulę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jesienna Zupa Jarzynowa, Rustykalna Jesienna Zupa, oraz Zupa Złota Jesień dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek; gotować, aż cebula zmięknie, włączyć półprzezroczyste, i zacząć brązowy, o 10 protokół.
Wlać białe wino i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wymieszaj soczewicę, bulion z kurczaka, włoską przyprawę, pietruszkę, czosnek w proszku i suszoną cebulę. Doprowadzić do dusić na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są bardzo miękkie, o 1 1/2 godziny. Przed podaniem doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.